Aktuelt
Norges beste kjøttprodukter
I går ble resultatene av NM i Kjøttprodukter 2019 offentliggjort. I tillegg til å være Norges største test av julemat er det også det nærmeste norsk kjøttbransje kommer sin helt egen «Oscar»- utdeling.
Kjøttets tilstand 2019
Kjøttets tilstand er Animalias årlige statusrapport. I tillegg til fem spennende artikler innen ulike fagområder, inneholder den statistikk over sentrale deler av norsk egg- og kjøttproduksjon.
Norges arbeid mot antibiotikaresistens imponerer
FN er imponert over norsk landbruk sitt arbeid med å redusere bruken av antibiotika og forekomsten av resistens. Det kom fram på Norges- Bondelag sitt side- arrangement til årets komite for matsikkerhet i Roma.
Stor kartlegging av mædi i Trøndelag
Mattilsynet har opprettet en sone som omfatter gamle Nord-Trøndelag og Fosen, i denne sonen undersøkes nå sauebesetninger for mædi. God tilrettelegging i forkant er viktig for at dette skal gå raskt og effektivt.
Nytt nummer i øremerker for storfe fra 2020
Høsten 2019 vil alle storfeprodusenter bli tildelt en dyreholds-ID fra Mattilsynet. Dette nummeret skal fra 2020 benyttes i øremerkene på storfe sammen med individnummeret.
Nytt produsentnummer som følge av kommune- og fylkesregulering
Fra og med 1. januar 2020 vil store deler av landet få nye fylkes- og kommunenummer. Produsenter i de berørte områdene vil som følge av dette få nytt produsentnummer.