Aktuelt
Frokostseminar 16 juni: Samfunnsøkonomiske konsekvenser av Klimakur 2030
Hva er de samfunnsøkonomiske konsekvensene av en overgang fra rødt kjøtt til mer plantebasert kost og fisk, som foreslått i Klimakur 2030?
Engasjerende om virus, zoonoser og husdyrproduksjon
Animalia og MatPrat arrangerte 28.mai et fagseminar om virus, zoonoser og husdyrproduksjon og hvordan dyrehold påvirker utvikling og spredning av virus og pandemier.
Lær mer om zoonoser og husdyrproduksjon
Koronapandemien har reist en rekke spørsmål knyttet hvordan nye virus oppstår.
Klimakur 2030 vil bidra til mindre mat og svekket selvforsyning
I januar i år lanserte Miljødirektoratet rapporten «Klimakur 2030: Tiltak og virkemidler mot 2030». Et samlet norsk landbruk stiller seg bak et av hovedmålene i rapporten om å redusere klimagassutslipp i jordbruket. Kjøtt- og eggbransjen er imidlertid opptatt av at utslippsreduksjonen må være bærekraftig og ikke gå på bekostning av norsk matsikkerhet og selvforsyning.
Dyrevelferden skal ivaretas – også nå
Å arbeide for god dyrevelferd har svært høy prioritet i husdyrnæringa. Det arbeidet er ikke mindre viktig nå når koronaviruset preger hverdagen vår.
Nå er skjerpede hygienerutiner ekstra viktige!
Alminnelig godt smittevern og gode hygienerutiner skal i det daglige være tilstrekkelig til å forebygge smitte av dyresjukdom fra gård til gård.