Aktuelt
Ny teknologi skal sikre høykvalitets svinekjøtt
En type kjøttkvalitetsfeil, særlig i skinke, har blitt rapportert i flere land, inkludert Norge. Disse kjøttkvalitetsfeilene fører til problemer med spekeskinkeprodukter og økonomisk tap. Dette er utgangspunktet for forskningsprosjektet Healthy Animals’ Meat, også kjent som HAM, et treårig prosjekt der Norsvin er prosjekteier.
Effektiv Campylobacter-bekjempelse i fjørfenæringen
Kan kortere innfrysingstid eller tøffere kjøling erstatte 3 ukers innfrysing av smittede kyllinger? CampySafe er navnet på et nytt forskningsprosjekt som skal jobbe frem mer treffsikre tiltak for campylobakter bekjempelse for fjørfenæringen. Prosjektet skal gi kunnskap og utvikle verktøy som vil gi en mer bærekraftig kyllingkjøttproduksjon med mindre matsvinn, kassasjoner og kvalitetsforringelser av kyllingkjøttet.
Nitrittreduksjon i norske kjøttprodukter
Hvordan påvirkes mattrygghet, helse og forbrukeraksept hvis vi reduserer nitrittinnholdet i norske kjøttprodukter? Det er dette som skal vurderes i det nye forskningsprosjektet NitRisk.
Reinere storfe for bedre mattrygghet og dyrevelferd
I Norge observeres det en økning i antall skitne dyr som kommer til slakteriene. CleanBulls er et fireårig forskningsprosjekt, initiert av den norske storfebransjen og ledet av Animalia. Prosjektet har som hovedmål å øke antallet reine storfe som leveres til slakterier.
Munn- og klauvsjuke påvist i Tyskland - vær obs!
Mattilsynet har økt beredskapen mot Munn- og klauvsjuke (MKS) etter at sykdommen ble påvist i et anlegg med vannbøfler i Brandenburg, nord-øst i Tyskland.
Info til veterinærer om prøvetaking for blåtunge - justerte krav per 1.1. 2025
I forbindelse med utbrudd av blåtunge, er det krav om prøvetaking ved flytting av avlsdyr av drøvtyggere både fra Mattilsynet og fra næringa. Revideringen innebærer at det ikke lenger stilles krav om testing av kalver og ikke-drektige storfe.