ID: 405P_Geit varebeskrivelse
Versjon: 4
Utarbeidet av: Morten Røe
Godkjent av: Klassifiseringsutvalget
Gyldig fra: 1. juli 2024
Kategori: |
186 Geit |
Produkt-beskriv-else: |
Ved avregning : Geit, uten hode, hale og bein. Ved salg: Geit, uten hode, hale og bein. Ved avregning : Kje, uten hode, hale og avkorta bein. Ved salg: Kje, uten hode, hale og avkorta bein. Geit omsettes individuelt på storfekrok, 1 krok pr slakt. Kje omsettes som frossenvare, individuelt emballert i film (P6) og pakket i kartong, (Nortura 5) eller bisonpall. Framfoten kuttes i overkant av mellomfotsbeinet, dvs fotrotsknoklene sitter på slaktet. Bakfoten kuttes i første haseleddet, fra klauv, dvs. alle småknoklene i leddet sitter igjen på slaktet. Hodet kuttes slik at alle unntatt øverste nakkevirvel sitter på slaktet. Halen kuttes rett bak korsbeinet, før første halevirvel. Huden tas av skånsomt slik at underhudsfettet sitter igjen på slaktet. Deling av brystbeinet skal maksimalt skje 10 mm fra beinets midtlinje. |
Pussing: |
Slaktet er fritt for: blodig kjøtt, rester av hovedpulsåre, jur, søl av mage- og tarminnhold, indre organer, inkl. kjønnsorganer og skinn. Slaktet har minimalt med bloduttredelser i overflaten. Det skal maksimalt sitte igjen 0.5cm av mellomgulvet. Halskjøtt skjæres av etter naturlig hinne mot halsen. Maksimalt innhold av talg i bryst- og bukhule er 50 gram for Geit og 20 gram for Kje. Lyske skal være fri for talg/fett. |
Holdbarhet |
Akseptabel holdbarhet i fersk tilstand er inntil 6 dager fra slaktedato til skjæredato, hvis intet annet er avtalt. |