Fagnyheter

Fagnyheter

I det digitale fagmagasinet vårt finner du faglige innspill og nyttig innsikt for deg som er engasjert i produksjon av kjøtt og egg. Klikk på nedoverpilen rett under denne boksen for å sortere innholdet etter tema.

Her finner du tidligere utgaver av den trykte versjonen av fagbladet Go'mørning.

Et halvt egg om dagen

Vi spiser i gjennomsnitt et halvt egg om dagen. Til tross for det gir egg et viktig bidrag til næringsstoffer i norsk kosthold.

Rødt kjøtt er en viktig kilde til næringsstoffer i norsk kosthold

Kjøtt og kjøttprodukter bidrar med viktige næringsstoffer i norsk kosthold. Selv om forbruket av rødt kjøtt har gått noe ned over tid, og er det laveste på nesten 30 år, kommer en betydelig del av essensielle næringsstoffer fra rødt kjøtt.

Utfordringer i rugeeggproduksjon undersøkes i feltstudie

Sår i huden på bakkroppen hos rugeegghøner, mordyret til slaktekyllingen, kan være et problem i noen flokker. Både forekomst og årsaker er lite undersøkt. Nå gjennomføres en feltstudie for å undersøke hanenes betydning for sår hos rugeegghøner.

Sauer som spiser høy inne i et fjøs.

Nesten 4000 veterinærbesøk er gjennomført i dyrevelferdsprogrammet for sau

Vel ett år etter at dyrevelferdsprogrammet for sau ble lansert, har over 3850 veterinærbesøk blitt gjennomført hos sauebønder over hele landet. Innrulleringen av de resterende produsentene som har over 30 vinterfôra sau forsetter gjennom 2025.

Bearbeiding av kjøtt – en lang og viktig tradisjon

Et sentralt element i bærekraftig husdyrproduksjon er å utnytte alle deler av slaktet i størst mulig grad. Dette er ikke noe nytt. Bearbeiding av kjøtt har alltid vært viktig nettopp for å utnytte de verdifulle råvarene slaktet gir.

Storfe som spiser fôr i fjøset.

Bovaer og metanhemmere: Fakta og forskning

Det har vært mye oppmerksomhet rundt metanhemmere den siste tiden. Her kan du få svar på spørsmål rundt Bovaer og hva som finnes av forskning rundt bruk av metanhemmere.