I fagmagasinet vårt finner du faglige innspill og nyttig innsikt for deg som er engasjert i produksjon av kjøtt og egg. Kommer også i trykt versjon to ganger i året.
Her finner du tidligere utgaver av den trykte versjonen.
Det er fem år sidan «Griseindustriens hemmeligheter» og eit krav om kameraovervåking i slakterier fekk aktualitet. Kva er eigentleg status for den diskusjonen i dag?
Helsetjenesten for storfe (HT storfe) deltok nylig på Verdens storfekonferanse i Cancun, Mexico, der de presenterte dyrevelferdsprogrammet og delte norsk kunnskap med det internasjonale samfunnet.
Den norske sauen er kjent for å være en høytytende sau med mye kjøtt og ull av god kvalitet. Nå ser det ut til at produksjonen på norske søyer går nokså kraftig ned.
I Dagsnytt18 tirsdag 4.6 uttalte Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet at innholdet av miljøgifter i fisk er omtrent det samme som i kjøtt. Det er alvorlig at en representant for myndighetene så bevisst feilinformerer. Fisk inneholder generelt langt mer miljøgifter enn kjøtt og meieriprodukter.
Dyrevelferdsprogrammet for sau (DVP sau) ble lansert i desember 2023 ved at den første av fem puljer ble innrullert i programmet og fikk tildelt frist for kurs og første veterinærbesøk. Nesten 1400 veterinærbesøk er gjennomført i regi av programmet så langt, og rundt 90 prosent i puljen har fullført det obligatoriske kurset.
I Norge er forekomst av tykk – og endetarmskreft blant den høyeste i verden. I dag har vi ikke et klart svar på hva som er årsaken til det, men mye tyder på at kostholdet spiller en sentral rolle.
I forskning kan man ikke trekke bastante konklusjoner fra enkeltstudier. Det behøver man store kunnskapsoppsummeringer for å kunne gjøre.