Aktuelt fra Mattrygghet

Her er ListWare - den digitale holdbarhetskalkulatoren
Animalia lanserer ListWare holdbarhetskalkulator – et web-verktøy for matprodusenter av spiseklare produkter.

Sluttseminar for prosjekt Reinere kyllingslakt 13.juni
IPN-prosjektet Reinere kyllingslakt ble avsluttet ved årsskiftet 2022 og det vil bli arrangert et sluttseminar om prosjektresultater og andre relevante tema den 13.juni 2023 hos Norsk Kylling på Orkanger.

Campylobacter-smitte i kyllingflokker i 2022
«Handlingsplanen mot Campylobacter» har oppsummert smittetallene for 2022. Smittetallet i fjor ble 4,8 % av kyllingflokkene som testes, som var 106 av 2189 flokker, melder Mattilsynet. Dette er blant de lavere resultatene siden handlingsplanen startet opp i 2001.

Mattilsynet opphever vedtaket om å endre metode for uttak av mage/tarm ved 5 slakterier
Felles forståelse og håndtering av EU-regelverket innenfor EU/EØS trekkes fram som det viktigste punktet når Mattilsynet nå opphever vedtaket om å endre metode for uttak av mage/tarm.

Oppgradering av bransjeretningslinje for trygge spekevarer
Kjøttbransjen har gått sammen om en felles bransjeretningslinje for å sikre trygge spekevarer. Bransjeretningslinjen, som er anerkjent av Mattilsynet, har nå fått en oppgradering.