Aktuelt fra Mattrygghet

Campylobacter-smitte i kyllingflokker i 2023
«Handlingsplanen mot Campylobacter» har oppsummert smittetallene for 2023. Smittetallet i fjor ble 6,1 % av 2106 kyllingflokker som ble testet, melder Mattilsynet. Dette er en liten økning siden i fjor.

Her er ListWare - den digitale holdbarhetskalkulatoren
Animalia lanserer ListWare holdbarhetskalkulator – et web-verktøy for matprodusenter av spiseklare produkter.

Sluttseminar for prosjekt Reinere kyllingslakt 13.juni
IPN-prosjektet Reinere kyllingslakt ble avsluttet ved årsskiftet 2022 og det vil bli arrangert et sluttseminar om prosjektresultater og andre relevante tema den 13.juni 2023 hos Norsk Kylling på Orkanger.

Mattilsynet opphever vedtaket om å endre metode for uttak av mage/tarm ved 5 slakterier
Felles forståelse og håndtering av EU-regelverket innenfor EU/EØS trekkes fram som det viktigste punktet når Mattilsynet nå opphever vedtaket om å endre metode for uttak av mage/tarm.

Oppgradering av bransjeretningslinje for trygge spekevarer
Kjøttbransjen har gått sammen om en felles bransjeretningslinje for å sikre trygge spekevarer. Bransjeretningslinjen, som er anerkjent av Mattilsynet, har nå fått en oppgradering.

Godkjenning av grovvask av sager og utstyr brukt mellom dyrearter
Kryssforurensing mellom ulike dyrearter skal unngås, fastslår hygieneregelverket, og Mattilsynet har påpekt at sager og produksjonsutstyr må vaskes mellom nedskjæring av ulike dyrearter. Nå har Mattilsynet presisert krav for tilstrekkelig grovvask.