Dyreslag |
Økning i gjennomsnittlig klasse |
Betydning |
Storfe |
+0,17 klasser |
17 av 100 slakt oppnår en høyere klasse |
Gris |
0,03 % høyere kjøttprosent |
24 gram mindre fett per slakt |
Sau |
+0,29 klasser |
29 av 100 slakt oppnår en høyere klasse |
Geit |
+0,23 klasser |
23 av 100 slakt oppnår en høyere klasse |
For storfe kommer denne endringen etter disse positive tallene etter to år med en liten nedgang. Sau og Geit har hatt små endringer i middeltallene de siste åra.
Resultatet for storfe er prega av mindre slakting av ku, mellom 3 og 4 prosentenheter, og av en høyere kjøttfeandel i slaktene, opp 4 %enheter til 30 %. Begge disse faktorene bidrar til høyere klasseresultat. I og med også høyere middel klasse for sau og geit, så kan det tyde på en bedring i kvaliteten på grovfôret. I tillegg kan positive avlsmessige effekter være med å forklare disse utslagene.