Brukernavn og passord
Animalia har høsten 2024 innført felles påloggingsløsning (SSO) for alle sine fagsystemer. Det vil si at du, med samme brukernavn og passord, har felles tilgang på tvers av alle de tjenester du bruker hos Animalia. Du kan enten logge deg på de enkelte fagsystemer eller få tilgang til disse via «Min side» via «Logg inn».
- Logg deg inn med det brukernavn og passord du sist brukte i et av våre fagsystemer. Har du glemt passordet, bruk «Påloggingshjelpen» ved siden av. Hvis det er lenge siden du har vært pålogget – før høsten 2024, så må du først logge deg på med samme brukernavn og passord som du bruker i Landbrukets Dataflyt (tidligere Produsentregisteret) – slik du har vært vant til.
- Du får så beskjed om brukeroverføring til Animalias fagsystemer og at du må oppgi e-postadresse for verifisering. Det skal være den som er oppført på ditt produsentnummer i Landbrukets dataflyt.
- Enten, så kommer du da rett over på ny nettside for oppretting av nytt passord, eller du må finne tilsendt bekreftelseskode via e-post så fall, finn e-posten i din e-postboks. Hvis du ikke finner den, sjekk først spam/søppelfilteret ditt, sjekk så om du har brukt riktig e-postadresse. I verste fall, så kan det gå noen timer før du får e-posten, så avvent litt. Bekreftelseskoden er gyldig i åtte timer.
- Åpne e-posten, finn koden og legg denne inn i feltet «Bekreftelseskode» på påloggingssiden på nett.
- Nå kan du opprette nytt passord – gjeldende for Animalias fagsystemer. Du kan bruke det samme passordet som du har i Landbrukets Dataflyt, forutsatt at passordet er sterkt nok (middels eller sterkt).
Veileder med skjermbilder om hvordan du logger deg over på Animalias fagsystemer.
- Glemt brukernavn i Landbrukets Dataflyt? Gå inn her.
- Glemt passord i Landbrukets Dataflyt? Gå inn her.
- Glemt passord i Animalias fagsystemer? Klikk deg inn på "Påloggingshjelpen" på påloggingssiden og følg instruks.
Ved fortsatt problemer med pålogging eller noe annet, send e-post til ht.fjorfe@animalia.no eller ta kontakt med brukerstøtte via lenken her.
Dette finner du på Helsefjørfe:
Meldingsbokser
Etter pålogging i HelseFjørfe får du opp tre ulike meldingsbokser.
- Den første er om godkjenning av forespørsel fra eggpakkeri eller slakteri om tilslutning til deres leverandørporteføljer. For mer informasjon – gå nederst på denne siden og les under «Annet du bør vite»
- Den andre meldingsboksen er om oppfølgingstiltak foreslått i siste veterinærbesøk (gjelder ikke DVP-besøkene).
- Den tredje er varsel om mottatte helse- og deklarasjonsskjema fra oppaler (gjelder kun konsumeggproduksjonen)
Mine veterinærbesøk
Under denne fanen finner du oversikten over alle veterinærbesøk du har hatt i ditt fjørfehold, utenom DVP-besøkene (fra og med 1.1.2025). Legg merke til at det i kolonnene til høyre er oppgitt om det er foreskrevet bruk av legemidler og hvilke tilbakeholdelsesfrister som gjelder for disse. Er du kjent med legemiddelbehandling i ditt dyrehold, så plikter du umiddelbart å melde fra til ditt eggpakkeri eller slakteri om dette. Det gjelder uansett om veterinær har journalført dette i HelseFjørfe eller ikke.
Mitt dyrehold
Her ser du de opplysninger som ligger inne om deg og ditt dyrehold, samt hvilke veterinærer som du på en eller annen måte har vært i kontakt med.
Ved uriktige personalia her må du logge deg på i Landbrukets dataflyt (tidligere Produsentregisteret) og rette disse - det gjør du her. Ved uriktige hus med Hus-ID'er eller Produksjonstyper i dyreholdet ditt, så må du ta kontakt med din DVP-veterinær for å få rettet disse. Alle andre opplysninger om dine fjørfehus kan du legge inn selv, om du vil.
Min smittevernplan
I henhold til dyrehelseforskriften, så plikter du å ha smittevernplan for dyreholdet ditt. Hvis du ikke har det fra før, så kan du ved hjelp av våre spørreskjemamaler opprette dette via HelseFjørfe. Planen har et "trafikklyssystem". Her kan du også oppdatere planen årlig, slik forskriften krever. Bruk din DVP-veterinær! Vedkommende kan bistå deg i opprettelse og oppdatering av smittevernplan.
Trafikklyssystemet er ment som et verktøy for deg til å se hva som i utfylt smittevernplan er på plass og hva som mangler.
- Grønt viser alle bra ting som er på plass, og som bidrar til et godt smittevern og en god dyrehelse.
- Gult indikerer forbedringspotensial eller hva som det bør gjøres noe med.
- Rødt påpeker svake punkter i smittevernet som det bør tas tak i og rettes opp så snart som mulig.
Helse- og deklarasjonsskjema
I henhold til DVP Verpehøns skal oppalere av konsumegghøns laste opp disse skjemaene i HelseFjørfe. Er du konsumeggprodusent, så finner du skjemaene fra oppaler der. Din DVP-veterinær skal ved DVP-besøk på forespørsel kunne se og gå gjennom disse.
Se også
- HelseFjørfe for produsenter - "Hva har du hvor?"
- Om smittevernplan og hvordan du oppretter denne i HelseFjørfe
Annet du bør vite
- I HelseFjørfe gir du også samtykke til eggpakkeri eller slakteri om å legges til deres leverandøroversikter.
- Alle eggpakkerier og slakterier har da innsyn i helse- og deklarasjonsskjema, legemiddelbehandlinger (husk egen rapporteringsplikt!) og eventuelle smittevernplaner. Eggpakkeriene har også løpende oversikt over hvem som har sendt inn middfeller til Animalia, siste fellefunn, samt middstatus for de enkelte hus.