Hva er status for handlingsplanarbeidet, hvilken ny kunnskap har vi om bakterien og hva bør vi ha fokus på med hensyn til smittebeskyttelse og hygiene med tanke på årets «sesong»?
Målgruppen for fagseminarer er fagkonsulenter og veterinærer med kontakt med produsenter, slakteripersonell.
Seminaret er på Park Inn by Radission Oslo Airport, Gardermoen og koster 900 kr.
Påmeldingsfrist 23.04
Foreløpig program
- 0930 Velkomst
- Nytt i årets handlingsplan, Regelverksendringer og Pilotforsøket for kylling >50 dager
v/Turid Berglund, Mattilsynet - Slakterienes tilpasning til årets handlingsplan
v/Ida Mathisen, KLF - Resultater fra campylobacterovervåkingen i Norge sammenlignet med situasjonen ellers i Europa
v/Mona Torp, Veterinærinstituttet - Den samfunnsøkonomiske nytteverdien av handlingsplanen
v/Sigrun Hauge, Animalia - Hva gjøres på slakteri (slaktehygiene/dekontaminering, etc)?
v/Ole Johan Røtterud, Animalia - 11:30-12:30 Lunsj
- Risikofaktorer for campylobactersmitte
v/Georg Kapprud, Folkehelseinstituttet - Vannkvalitet og vanndesinfeksjon
v/Thorbjørn Refsum, Animalia - Insektnett - hvilke muligheter finnes?
v/Jan-Arne Hagen, Den Stolte Hane - Praktisk oppfølging av risikobesetninger
v/Veterinær/rådgiver, Nortura