På disse sidene presenterer vi relevant statistikk om norsk kjøtt- og eggproduksjon. Statistikken du finner her vil kunne vises både som grafer og som tabeller, og kan lastes ned.
Årets utgave av Kjøttets tilstand
Tidligere utgivelser av Kjøttets tilstand
Nøkkeltallene er et utdrag av sentral statistikk i Kjøttets tilstand. Vi presenterer sentrale data fra ulike punkter langs verdikjedene som bidrar til å gi et bilde av status og sentrale utviklingstrekk i norsk husdyrproduksjon.
Dyrevelferd måles ved hjelp av indikatorer som beskriver miljø, helse og atferd hos dyr. Dyrevelferdsprogrammene er viktige for dokumentasjon og forbedring av dyrevelferd. Høy kompetanse hos alle som håndterer dyr, og bruk av beste praksis, er nøkkelfaktorer for god velferd.
Kjøttforbruk presenteres gjennom ulike typer forbrukstall, som beregnet reelt forbruk og engrosforbruk. Tallene sier noe om forbruket, men ikke nødvendigvis om hva vi faktisk spiser.
Her finner du en PDF av kapittelet Slakt, kjøtt og eggkvalitet, i tillegg til lenker til slaktestatistikk. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.
Her finner du en PDF av kapittelet Husdyrproduksjon. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.
Her finner du en PDF av kapittelet Dyrehelse. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.
Her finner du en PDF av kapittelet Mattrygghet. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.
Her finner du en PDF av kapittelet Forbruk og holdningsundersøkelse. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.
Her finner du en PDF av kapittelet Bærekraft, miljø og klima. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.