Søk Logg inn Kontakt oss
  • Engelsk
Animalia logo. Foto.
Husdyr Råvare og foredling Bærekraftig kosthold Om Animalia Kurs Nettbutikk Statistikk Fagnyheter
Fagnyheter Statistikk
  • Sau
  • Svin
  • Storfe
  • Fjørfe
  • Sauehelsenett
  • Ull og ullklassifisering
  • Dyrehelse
  • Dyrevelferd
  • Dyrehelseportalen
  • Husdyrkontrollene
  • Antibiotikaresistens
  • KOORIMP - import
  • Avliving av storfe, småfe og gris
  • Nyhetsbrev fra Helsetjenestene
  • Klassifisering
  • Kjøttskjæring
  • Foredling
  • Mattrygghet
  • Kodeliste for slakteri
  • AutoMEATe: Norwegian Food Automation Cluster
  • Kjøttforbruk
  • Kjøtt og helse
  • Kjøttproduksjon og klima
  • Kjøttproduksjon og miljø
  • Bærekraftig matproduksjon
  • Selvforsyning og arealbruk
  • Fôrråvarer til husdyr
  • Egg og helse
  • Ansatte
  • Om Animalia AS
  • FoU i Animalia
  • Kjøttets tilstand
  • Aktuelt
  • Brukerstøtte for kontroller og tjenester
  • Nyhetsbrev
  • Innlogging

    • Min side- logg inn
    • Kterm- logg inn
  • Startpage
  • Bærekraftig kosthold

Bærekraftig kosthold

Selvforsyning og arealbruk

Matproduksjon er knyttet til bruk av jord, men bare tre prosent av Norges arealer er jordbruksarealer. Om lag to tredjedeler av jordbruksarealene i Norge er best egnet til grasproduksjon, mens resten er egnet til korn og andre vekster.

Fôrråvarer til husdyr

Norge har store arealer som kun egner seg til gras og beite. De klimatiske forholdene gjør at kvaliteten på kornavlingene varierer fra år til år. Husdyra kan nyttiggjøre seg både gras og korn som ikke holder matkvalitet og er derfor en svært viktig brikke i en bærekraftig matproduksjon på norske ressurser.

Egg og helse

  • 1
  • 2

Filtrér

Animalia logo

Kontakt oss

+47 23 05 98 00
animalia@animalia.no
Animalia AS
Postboks 396 - Økern, 0513 Oslo

Personvern
Cookies

Org. nr. 919 117 060

Besøk oss

Animalia
Lørenveien 38
0585 Oslo

Pilotanlegget
Økern Torgvei 13, 
inngang B