Nå kan du bruke lesestav i Sauekontrollen

Nå er det mulig å bruke lesestav direkte opp mot nettsiden til Sauekontrollen. Vi har også gjort registreringsbildene mobilvennlige, så det skal være så enkelt som mulig å registrere på både nettbrett og mobil.

Se hvordan lesestaven kan brukes (trykk midt i videoen for å starte avspilling)

Fotograf

Lesestaven kan brukes i forbindelse med veiing og fostertelling, når det skal sorteres til beiteslipp eller før parring. Den største fordelen med å bruke lesestav er at du får riktig nummer på sauen. Spesielt i større besetninger hvor mange dyr håndteres på kort tid og det er flere i fjøset samtidig kan dette være utfordrende. Når du leser av nummeret på dyret med staven, vil ørenummeret komme opp i registreringsbildet i Sauekontrollen.

Det har tidligere vært mulig å bruk enkelte lesestaver mot Sauekontroll-appen. Den nye appen gir oss muligheten til å støtte flere typer lesestaver, samtidig som det skannes rett inn i Sauekontrollen på web uten at noe må synkroniseres. Dette gjør at sjansen for å miste data eller få feil ved synkronisering blir veldig liten.

Hvordan bruke lesestaven

For å starte å bruke lesestaven må du laste ned en app som Animalia har utviklet. Denne appen gjør at lesestaven snakker sammen med Sauekontrollen. Når appen er installert kan lesestaven kobles til telefonen eller nettbrettet med Bluetooth, så kan lesestaven brukes mot Sauekontrollen i nettleser.

Foreløpig er appen kun tilgjengelig for Android i Google Play, men det jobbes for at den innen kort tid også skal være tilgjengelig for iOS i App Store.