Kjøttfagdagen er en arena hvor bransjen får faglig påfyll fra forskningen og kjøttbedrifter som deltar i forsknings- og utviklingsprosjekter forteller om sine erfaringer. Mulighetene som ligger i den teknologiske og digitale utviklingen, og kjøttets fremtid er sentrale temaer.
Program
Industri 4.0
- Industri 4.0 – et paradigmeskifte for kjøttindustrien ved Ingrid Måge, Nofima
- Jæder, kjøttbedriften som leder an med ny teknologi ved Noralf Espeland, Jæder
- Smartsensor for innovativ prosesstyring ved Silje Ottestad, Nortura
- Fatlands perspektiv på automasjon og nye teknologier ved Terje Wester, Fatland
Digitalt kjøttmarked
- Kjøttprodukter levert gjennom apper og nettbutikker? Hvor langt fremme er Norge, hva er utfordringene og hva skjer i utlandet? ved Svein-Erik Eide, Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund
- Direkte kontakt med kunden gjennom digitale plattformer ved Jon Ertnes, Ertnes Kjøttforretning
- Estetikk i digitale medier ved Kristoffer Evang, Ask Gård
- En enkel bondes vei inn i den digitale verden ved Johan Bjørneby, Dyster Gård
Kjøttets plass i fremtiden
- Kan automasjon og ny teknologi gjøre norsk kjøttproduksjon mer konkurransedyktig? ved Christian Anton Smedshaug, Agri Analyse
- Trenger vi kjøttforskning ved Ragni Ofstad, Nofima