Kjøttets tilstand gir innsikt fra hele verdikjeden – fra husdyrproduksjon og dyrevelferd til slakt, kvalitet på kjøtt og egg, mattrygghet, forbruk, holdninger, bærekraft, miljø og klima.
For de som ser videoen av lanseringen, kan du enkelt hoppe mellom temaene ved å klikke direkte på kapitlene i tidslinjen. Under finner du programmet med tidsstempler for hvert tema:
- Velkommen ved Edel-Anita Westhagen (00:00–05:24)
- Hva spiste vi egentlig av kjøtt og egg i 2023? ved Edel-Anita Westhagen, Administrerende direktør (05:25–24:05)
- Hvordan målrettet arbeid har bidratt til endring i fettinnhold i norsk kjøtt ved Karianne Spetaas Henriksen, Fagsjef Ernæring (24:07–34:02)
- Hvordan henger dyrevelferd i kyllingproduksjon sammen med helse, hybrid og husdyrmiljø? ved Guro Vasdal, Prosjektleder Helsetjenesten for Fjørfe (34:04–44:00)
- Hvordan kan vi forbedre grovfôrkvaliteten og redusere metangassutslipp hos drøvtyggere? ved Kim Viggo Weiby, Fagsjef Bærekraft (44:07–54:32)
- Trender og nøkkeltall fra årets rapport ved Ola Nafstad, Ass. direktør og Fagdirektør (54:39–1:16:41)
- Lansering av digital statistikk ved Marianne Vangsøy, kommunikasjons- og fagformidlingssjef (1:16:42–1:22:15)