ID: 023S_KTERM
Versjon: 2
Utarbeidet av: Morten Røe
Godkjent av: Klassifiseringsutvalget
Gyldig fra: 2. Desember 2015
Hensikt med håndterminalene: Automatisere all innregistrering av data i forbindelse med klassifiserings-kontroller, kalibreringer, kurs og eksamen.
Data håndtering: Registrere alle data på håndterminaler for deretter å overføre dem via GSM /GPRS nettet til en server. Dataene overføres i form av en flat fil, hvor variablene er adskilt med semikolon.
1 APPLIKASJONER PÅ HÅNDTERMINAL
Versjonsnummer fra Lexit er nå: 2.2.8
Tabell 1: Startmeny for Kontrollterminal
Nr. | File type |
1 | KURS, SLAKTERI eller KONTROLL |
2 | Kommunikasjon |
3 | Oppsett |
4 | Avslutt |
Eksempel på utseende er vist nedenfor:
Bilde 1: Dagens bilde heter KONTROLL.
1.1 Menypunkt1, KONTROLL, KURS eller SLAKTERI
Punkt 1 vil avhenge av valgt modus. Modus velges under punkt 2, Kommunikasjon. I den nye versjonen skifter du modus her. KURS er for bruk under kurs. SLAKTERI er til disposisjon for slakteriene i forbindelse med internkalibreringer. KONTROLL er til disposisjon for klassifiseringskonsulentene under kontroller.
Hvilke applikasjoner som skal være tilgjengelig under hvert menypunkt bestemmes i file 401 Applikasjon, som finnes i UT katalogen under hvert hovedpunkt på server 19. Alle hentinger og sendinger av data skjer via server 19. De forskjellige valgene er:
1.1.1 Kontroll
Tabell 2: Meny for kontroller
Rekkefølge i meny | Applikasjons-ID. | File type | Endring |
1 | 1 | Storfe, klassifiseringskontroll | |
2 | 2 | Småfe, klassifiseringskontroll | |
3 | 3 | Gris, klassifiseringskontroll | |
4 | 11 | Rein, klassifiseringskontroll | |
5 | 4 | Pussing av storfe | |
6 | 5 | Pussing av småfe | |
7 | 6 | Pussing av gris | |
8 | 12 | Pussing av reinsdyrslakt | |
9 | 7 | Kalibrering storfe | |
10 | 8 | Kalibrering av småfe | |
11 | 9 | Internkontroll gris | Endring |
12 | 13 | Kalibrering av reinsdyrslakt | |
13 | 10 | Registrering av pH |
1.1.2 Kurs
Tabell 3: Meny for kontroller
Rekkefølge i meny | Applikasjons-ID. | File type | Endring |
1 | 7 | Kalibrering storfe | |
2 | 8 | Kalibrering av småfe | |
3 | 12 | Kalibrering av reinsdyrslakt |
1.1.3 Slakteri
Tabell 4: Meny for kontroller
Rekkefølge i meny | Applikasjons-ID. | File type | Endring |
1 | 7 | Kalibrering storfe | |
2 | 8 | Kalibrering av småfe | |
3 | 3 | Gris, klassifiseringskontroll | |
4 | 13 | Kalibrering av reinsdyrslakt | |
5 | 4 | Pussing av storfe | |
6 | 5 | Pussing av småfe | |
7 | 6 | Pussing av gris | |
8 | 12 | Pussing av reinsdyrslakt |
1.2 Menypunkt 2, KOMMUNIKASJON
Kommunikasjon er til for å SENDE filer og for å skifte MODUS (BYTT)
Tabell 5: Meny for Kommunikasjon
Nr. | Valg |
1 | SEND |
2 | BYTT |
Bilde 2: Menyen for KOMMUNIKASJON
1.2.1 Send
SENDE betyr at datafiler fra kurs, slakteri og kontroll sendes inn til serveren. Det sendes både datafiler (.txt) og billedfiler (.png). På 19-serveren så blir de «penset» inn på riktig katalog avhengig av hvilken MODUS som er valgt på håndterminalen.
1.2.2 Bytt
BYTT: Her velger du MODUS. De forskjellige MODI er KURS, SLAKTERI og KONTROLL. Når en velger en ny MODUS så vil programmet automatisk oppdatere med å hente de nye filene som trengs i programmet, i alt 25 filer som er nummerert fra 401 til 425.
Hvilke MODI som skal være tilgjengelig settes opp under menypunkt 3, OPPSETT.
Bilde 3: Bytte av MODUS
1.3 Menypunkt 3, OPPSETT
Kommunikasjon er til for å SENDE filer og for å skifte MODUS (BYTT)
Tabell 6: Meny for «Oppsett»
Nr. | Valg | Knapp |
1 | Factory Talk | Oppsett |
2 | Ny versjon | Hent |
3 | Kontroll terminal | Oppsett |
1.3.1 Factory Talk
Her kan en rekke ting endres. De viktigste er å bestemme hvilken server en skal være oppkoblet til (1). Området gir også muligheter for opprettelse av nye MODI (2), redigere og slette eksisterende MODI. I tillegg er det tre andre menyer som kan hakes av.
1) Området brukes først og fremst for å taste inn serveradresser:
Aktuelle serveradresser for oss er:
Tabell 7: Tilkobling til aktuelle servere
Aktuelle servere: | Adresse: |
Produksjonsserver: | Kterm.animalia.no |
Testserver | 62.89.42.5 |
Bilde 4: Område FACTORY TALK
2) VALG AV MODUS
Dette er i stor grad en engang operasjon. Vi har tre aktuelle MODI:
KONTROLL | SLAKTERI | KURS |
For å opprette en ny MODUS, trykker du på knappen NY. Den kan være AKTIV hvis det står et 1-tall bak navnet. Står det 0 (null) er den deaktivert. Den modus som er i BRUK, er markert med ei GRØNN HAKE. De øvrige feltene skal være:
Tabell 8: Meny for «Factory talk», utfylling av felter
Port:6222Timeout:10000Connection manager:Feltet skal være huket avKoble fra GPRS etter overføringFeltet skal være huket avSynkroniser dato/klokke fra serverFeltet skal være huket av
Felt | Innhold |
1.3.2 Ny versjon Hent
Her er menyen for å hente ny håndterminalversjon. For å starte prosess med å hente ny versjon, trykk på knappen: HENT.
Deretter får du valg på 3 knapper:
Tabell 9: Meny under NY VERSJON
Hva | Funksjon |
EXIT | Trykk på denne knappen for å STOPPE oppdatering av ny versjon |
SETUP | Hvis serveradressen er feil i forhold til å få tak i den nye versjonen, tast inn riktig server adresse i riktig rubrikk. |
START | Hvis oppdateringen ikke starter kan en trykke på denne knappen |
Deretter starter prosessen med å hente ny versjon. To avhukede linjer dukker opp i vinduet nedenfor:
KontrollTrm2.CAB
RasConnect.CAB.
Når ordet «Retrieving» dukker opp, trykk på knappen DOWNLOAD. Dette fullfører prosessen, håndterminalen restarter seg og drar seg opp til Startmenyen. Installerer KontrollTerm2.CAB og Rasconnect.CAB.
Stopper prosessen opp, trykk på START knappen øverst i venstre hjørne, velg «KontrollTrm». Dermed kommer du tilbake til startmenyen,
1.3.3 Oppsett
Her er menyen for å sette en rekke STANDARDVERDIER for AKTIVITETEN som pågår. For å sette disse verdiene trykkes det på knappen: OPPSETT.
Tabell 10: Meny under OPPSETT
Felt | Hva |
Utført av: | Velg en PERSON på nedtrekksmenyen |
Hvor: | Velg et SLAKTERI på nettrekksmenyen |
Land: | Velg et LAND for hvor aktiviteten foregår |
Signatur | HUK AV på menyen hvis du ønsker SIGNATUR file |
Antall slakt | Kan stå på 0 (null), da kan et ubestemt slakt registereres |
Terminalnummer | Alle håndterminalene har fått et nummer. Nummeret står på en hvit lapp påklistret bak på terminalen. |
Datakatalog | Adresse til området på minnekortet som brukes for å lagre INN og UT data fra håndterminalen. |
1.4 Menypunkt 4, AVSLUTT
Punkt 4, AVSLUTT, er for å forlate applikasjonen KTERM og gjøre forandringer på minnekort eller i operativsystemet for håndterminalen.
2 Menypunkt1 KONTROLL
Hvilke APPLIKASJONER som kommer opp på menyen bestemmes i file 401 som sendes over til håndterminalen (ligger på INN katalogen).
2.1 Storfe og småfe, klassifiseringskontroll
Oversikt over kontrollrutine for storfe. Rutinen finnes kun under MODUS KONTROLL. Kontrollrutinene for storfe og småfe er like, derfor slås presentasjonen av dem sammen.
2.1.1 For registreringer
Ved å starte denne applikasjonen så kommer en først til en oversikt over FILER som ligger lagret på MINNEKORTET. Hvis feltet er blankt, så er alle filene SENDT. Filene blir slettet etter at de er sendt.
I dette bildet er det 3 (tre) KNAPPER:
Tabell 11: Meny for «Oppsett»
Nr. | Valg | Funksjon |
1 | Avslutt | Velg AVSLUTT og du kommer tilbake til hovedmenyen |
2 | Rediger | Brukes for å REDIGERE en av de filene som står på lista over og som derigjennom ligger på minnekortet. |
3 | Ny | For å starte en NY storfekontroll |
Etter å ha trykket NY, kommer en til FORREGISTRERINGER i forbindelse med kontrollen.
Vi har følgende felter som skal fylles ut.
Tabell 12: Felter som skal fylles ut før selve kontrollen
Nr. | Variabel | Anmerkinger | Tabell |
1 | Dato for kontroll | Forslag dagens dato | * |
2 | Hvem har utført kontrollen | Kontrollør | 403 |
3 | Konfigurasjon | Registrering av klasser og fettgrupper | 425 |
3 | Tilgjengelige slakt | Antall slakt | * |
4 | Slakteri | Slakteriet som har slaktet dyrene | 404 |
5 | Hvor foregår kontrollen? | Hvis kontrollen foregår på et annet anlegg | 404 |
Opprettelse av KONFIGURASJONER skjer i KTERM på nett under menyen KONFIGURASJON under ADMINISTRASJON.
Bilde 5: For registrering av en kontroll
Bilde 6: Ferdig utfylt forregistreringbilde
2.1.2 Individ registreringer per slakt
Individkontrollen starter alltid med å registrere de to strekkodene på skrottlappen.
Tabell 13: Registreringer per slakt
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
Strekkodene kan avleses i tilfeldig rekkefølge
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
I neste skjermbilde skal Animalia vurdere slakteriets kategori, klasse og fettgruppefastsettelse:
Bilde 7: Individregistreringsskjermbilde, før skanning av strekkoder
Tabell 14: Animalias kan endre KATEGORI på slaktet
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Slakteriet sin KATEGORI | 408 |
2 | Animalias KATEGORI, et VALGFELT | 408 |
I samme skjermbilde dokumenteres slakteriets registreringer:
Tabell 15: Beskrivelse av skjermbilde etter skanning
Nr. | Hva | Beskrivelse | |
1 | Strekkode 1 | 26 tegn med informasjon | |
2 | Strekkode 4 | 26 tegn med informasjon | |
3 | Kategori | Slaktets kategori, nummer og navn, se tabell 15 | |
4 | Klasse | Slakteriets klasse, klassens nummer og navn | |
5 | Fettgruppe | Slakteriets fettgruppe, fettgruppens nummer og navn | |
6 | Skrottnummer | Slaktets skrottnummer | |
7 | Slaktevekt | Slaktets vekt | |
8 | Alder i dager | Slaktets alder i dager dokumentert i strekkode 4 | |
9 | Rase | Slaktets rase, rasenummer og navn fra ny tabell 425 | |
10 | Klassifisør nr. | Klassifisørens nummer og navn fra tabell 406 |
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
**) for felt nummer 3 legges det inn test på at dyreslaget er riktig.
Bilde 8: Ferdig utfylt skjermbilde etter skanning av strekkoder
På bunn i skjermbildet ligger 3 valgbokser, AVSLUTT, OVERSIKT og PILER TIL HØYRE. AVSLUTT skal brukes FØR en SKANNER INN et nytt slakt, flere slakt i en sekvens. OVERSIKT brukes for å kunne SE OVER hvilke SLAKT som er registrert inn. PILER TIL HØYRE brukes for å gå videre i registreringssekvensen av et slakt, bedømme KLASSE og FETTGRUPPE.
Avhengig av valgt konfigurasjon, så kommer det opp et variabelt antall skjermbilder med KLASSE fastsettelse. Alle felter som KREVES utfylt er markert med en STJERNE, som KLASSE i skjermbildet nedenfor.
Ved kontroll vil slakteriets resultat på klasse være markert, grønnmerket OMRÅDE. Navnet på hva som skal fastsettes står øverst i bildet
Bilde 9: Eksempel på KLASSE fastsettelse
3-deling Bakpart, midstykke og forpart og 7 kan/må velges. Hvis de er valgt, kommer de opp i den videre sekvensen av klassefastsettelse.
Bilde 10: Eksempel på klassefastsettelse i BAKPART
Bilde 11: Påkrevd fettgruppefastsettelse. Fettgruppe er 2 allerede markert.
Etter at siste fettgruppe er registrert kommer en til et oppsummeringsbilde:
Bilde 12: Oppsummering av klassifisering
Deretter er terminalen klar til å registrere neste slakt. I dette skjermbildet kan du også (1) Avslutte kontroll og (2) du kan gå ut i et oversiktsvindu hvor du kan få en hovedoversikt over slaktene som du har skannet og i Hovedoversikten kan du se en linje per slakt som du har skannet, med informasjon om dyreslag, kategori, klasse og fettgruppe. Ved å peke på et enkelt slakt og å trykke rediger, så får du opp informasjon om dette slaktet. Du har også muligheter for å endre ditt klassifiseringsresultat.
Bilde 13: Tilslutt kan man angi anmerkning og ekstranummer som før.
I skjermbilde OVERSIKT så har du også en NEDTREKKSMENY.
I denne menyen er OVERSIKT det samme som ALLE REGISTRERINGER. Kolonnen Dyreslag byttes ut med skrottnummer. Denne menyen skal ha følgende felter:
Tabell 16: Endringer i oversiktsbilde over alle registreringer
Skrottnr. | Kategori | Klasse | Fett |
224751 | |||
224752 | |||
Ny |
Den andre muligheten er «SUM PER KLASSIFISØR». Her får du en oversikt over antall kontrollerte slakt per klassifisør under kontrollen, klassifisørnummer og antall slakt.
Tabell 17: Eksempel på et view med opptelling av antall slakt per klassifisør
Nr. | Navn | Antall slakt |
8 | Olaf Bjørkeli | 43 |
11 | Rune Nårstad | 37 |
På denne kontrollen har jeg 3 forskjellige klassifisører på 5 registreringer.
Bilde 14: Oppsummering per klassifisør
2.1.3 Etterregistreringer i kontroll
Gjøres i etterkant av at kontrollen er avsluttet. Følgende felter skal fylles ut:
Bilde 15: Trykker avslutt og må fylle inn etterregistreringer som før.
Tabell 18: Etterregistreringer etter at kontrollør er ferdig med individregistreringene
Nr. | Variabler | Tabell |
1 | Kalde eller varme slakt | 419 |
2 | Utført pussing | 417 |
3 | Utført merking | 417 |
4 | Slaktekvalitet | 417 |
5 | Arbeidssituasjon | 417 |
6 | Status internkontroll | 417 |
2.1.4. Etterregistrering av kontrolltype per klassifisør
Denne menyen er ny. Her kan en etterregistrere kontrolltype per klassifisør.
Bilde 16: Trykker neste og får opp de 3 klassifisørene fra i sted.
Bilde 17: Her må jeg velge riktig type for hver av de.
2.1.5 Generering av ei PNG fil, billedfile som inneholder bilde av underskrift
Bruk av signatur krever minst versjon 2.0.7 og signatur må være slått på.
Bilde 18: Nytt oppsett på kontroll og pussing, vise signatur etter avslutt
Det sendes inn en bildefil med samme filnavn som datafilen. Bildefilen heter «.png» mens datafilen heter «.txt». I tillegg er det lagt inn nytt felt signaturnavn tilslutt i kontrollfiler (storfe og småfe felt 30, gris felt 48) og pussingfiler (felt 38).
Bilde 19: Ved avslutt vises et skjermbilde for navn og signatur.
Bemerk at Kontroll/Pussing kontroller kan ikke lenger redigeres dersom signaturfil finnes.
I utgangspunktet trenger en ikke å fylle ut feltet «Navn». Trykk ok for å akseptere underskrift. Kontrollen er avsluttet.
2.2 Gris, klassifiseringskontroll
Oversikt over kontrollrutine for Gris. Rutinen finnes kun under MODUS KONTROLL. Kontrollrutinene for storfe og småfe er like, derfor slås presentasjonen av dem sammen.
Kun gris kan kontrolleres når denne rutinen er valgt. Det kan kun kontrolleres slakt fra et slakteri, det vil si i forhold til hvilket slakteri som er valgt under punkt 7. Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt.
2.2.1 For registreringer
Ved å starte denne applikasjonen så kommer en først til en oversikt over FILER som ligger lagret på MINNEKORTET. Hvis feltet er blankt, så er alle filene SENDT. Filene blir slettet etter at de er sendt.
Tabell 19: Felter som skal fylles ut før selve kontrollen
Nr. | Variabel | Anmerkinger | Tabell | ||
1 | Dato for kontroll | Forslag dagens dato | * | ||
2 | Hvem har utført kontrollen | Kontrollør | 403 | ||
3 | Dyreslag | 402 | Utgår | ||
4 | Kontrolltype | 405 | Utgår | ||
5 | Tilgjengelige slakt | Antall slakt | * | ||
6 | Land | ||||
7 | Slakteri | 404 | |||
8 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
2.2.2 Individregistreringer (per slakt)
Tabell 20: Registreringer per slakt av gris
Nr. | Variabel | Tabell | Krav |
1 | Lesing av strekkode nr. 1 på skrottlappen | 407 | Obligatorisk |
2 | Lesing av strekkode nr. 4 på skrottlappen | 407 | Obligatorisk |
3 | Lesing av strekkode nr. 3 på skrottlappen | 407 | Valgfritt |
Strekkodene må kunne avleses i tilfeldig rekkefølge
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
For Instrumenttype skal feltet alltid fylles ut med verdi 4 for GP7 (Standard). Instrumentnummer hentes direkte fra strekkode 4, posisjon 17 til 20.
I skjermbildet som kommer opp etter skanning legges det ut:
Tabell 21: Beskrivelse av skjermbilde etter skanning
Nr. | Hva | Tabell | Beskrivelse |
1 | Strekkode 1 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 1 | |
2 | Strekkode 4 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 4 | |
3 | Kategori | 408 | Slaktets kategori, nummer og navn |
4 | Klasse | 409 | Slakteriets klasse, klassens nummer og navn |
5 | Kjøttprosent | Slakteriets kjøttprosent, tall fra og med 48 til og med 68 | |
6 | Skrottnummer | Slaktets skrottnummer i strekkode 1 | |
7 | Slaktevekt | Slaktets vekt dokumentert i strekkode 1 | |
8 | Klassifisør nr. | 406 | Klassifisørens nummer og navn i strekkode 4 |
9 | GP7 nr. | 421 | GP7 instrumentets nummer i strekkode 4 |
Klassifisørnummer blir automatisk hentet inn gjennom å skanne strekkode 4 på skrottlappen. Lexit lager et «view» på håndterminalen, ved klassifiseringskontroll, en oversikt over antall kontrollerte slakt per klassifisør under kontrollen, klassifisørnummer og antall slakt.
Tabell 22: Eksempel på et view med opptelling av antall slakt per klassifisør
Nr. | Navn | Antall slakt |
8 | Olaf Bjørkeli | 43 |
11 | Rune Nårstad | 37 |
Tabell 23: Animalias registreringer under individkontrollen
Nr | Variabel | Tabell |
4 | Målt riktig halvdel | 412 |
5 | F1 målepunkt | 413 |
6 | F1 avstand rygg | 414 |
7 | F1 vinkel | 415 |
8 | F2 målepunkt | 413 |
9 | F2 avstand rygg | 414 |
10 | F2 vinkel | 415 |
11 | Truffet bein | 416 |
12 | Anmerkinger | 411 |
1) Hvis svaret på punkt 4, målt feil halvdel er NEI, så skal det legges ut automatisk feil på punktene 5, 6, 7, 8, 9, 10 og 11.
2.2.3 Etterregistreringer (for alle slaktene)
Tabell 24: Etterregistreringer etter at kontrollør er ferdig med individregistreringene
Nr. | Variabler | Tabell | Beskrivelse |
1 | Kalde eller varme slakt | 419 | |
2 | Dato for siste service | Dato | Ddmmyyyy. |
3 | Dato for neste service | Dato | Ddmmyyyy. |
4 | Ført loggbok | 417 | |
5 | Måleteknikk GP | 417 | |
6 | Hodekapping | 417 | |
7 | Kapping av forlabber | 417 | |
8 | Utført pussing | 417 | |
9 | Utført merking | 417 | |
10 | Slaktekvalitet | 417 | |
11 | Arbeidssituasjon klassifisører | 417 | |
12 | Status internkontroll | 417 | |
13 | GP, kniver | 417 | |
14 | GP, kontaktplate | 417 | |
15 | GP, spiralkabel | 417 | |
16 | GP, knivløsingsvertøy | 417 | |
17 | GP, silikonolje | 417 | |
18 | GP, måleguide | 417 |
Kan alle feltene ligge inne med Akseptabelt bra, valg 2. Feltene som ikke skal fylles ut skal fortsatt sendes med på datastreng til server.
2.2.4 Etterregistreringer kontrolltype per klassifisør
Denne menyen er ny.
Tabell 25: Eksempel på et view med opptelling av antall slakt per klassifisør
Nr. | Navn | Kontrolltype | |
8 | Olaf Bjørkeli | 2 | Ordinær kontroll |
11 | Rune Nårstad | 3 | Ekstra kontroll |
12 | Olav Magne Lystad | 4 | Retest |
13 | Pelle Politimann | 7 | Reklamasjon |
2.2.5 Generering av ei PNG fil, billedfile som inneholder bilde av underskrift
Bruk av signatur krever minst versjon 2.0.7 og signatur må være slått på.
Bilde 20: Nytt oppsett på kontroll og pussing, vise signatur etter avslutt.
Det sendes inn en bildefil med samme filnavn som datafilen. Bildefilen heter «.png» mens datafilen heter «.txt». I tillegg er det lagt inn nytt felt signaturnavn tilslutt i kontrollfiler (storfe og småfe felt 30, gris felt 48) og pussingfiler (felt 38).
Bilde 21: Ved avslutt vises et skjermbilde for navn og signatur.
Bemerk at Kontroll/Pussing kontroller kan ikke lenger redigeres dersom signaturfil finnes.
I utgangspunktet trenger en ikke å fylle ut feltet «Navn». Trykk ok for å akseptere underskrift.
2.3 Reinsdyr, klassifiseringskontroll
Rutinen for reinsdyr inneholder både en manuell og ei automatisk rutine. Den automatiske rutinen er identisk med kontrollrutinen for storfe og småfe.
2.3.1 For registreringer
Tabell 26: Første skjermbilde
4. Kontroll rein | ||
Filnavn: | Filnavn på alle filer som kan redigeres/ sendes | |
Antall filer: | 1 | |
Avslutt | Rediger | Ny |
Oversiktsbilde over alle registrerte filer som ikke er sendt inn. I dette skjermbildet kan de fortsatt editeres. Et telleverk teller antall filer.
Nederst i skjermbildet er tre KNAPPER, AVSLUTT, REDIGER og NY
AVSLUTT: avslutter skjermbildet. Du går ut uten å gjøre noe som helst.
REDIGER: marker en av filene som ligger her og trykk på knappen REDIGER. Dersom det foreligger en SIGNATUR-file får du ikke lov til å redigere datafilen.
NY: Klar for å gjennomføre en ny kontroll.
Selve forregistreringene er vist i neste tabell og gjøres før en starter med slaktkontroll. Denne rutinen kan gjennomføres som for de andre dyreslagene.
Tabell 28: Felter som skal fylles ut før selve kontrollen
Nr. | Variabel | Anmerkinger | Tabell | |
1 | Dato for kontroll | Forslag dagens dato | * | |
2 | Hvem har utført kontrollen | 403 | ||
3 | Kontrolltype | 405 | ||
4 | Tilgjengelige slakt | Antall slakt | * | |
5 | Slakteri | 404 | ||
6 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
Dyreslag velges nå automatisk når du starter opp rutinen.
Nederst i skjermbilde er det 3 knapper: AVSLUTT, MANUELL og OK.
AVSLUTT innebærer at en avslutter rutinen før en har startet opp.
MANUELL innebærer valg av en rutine som IKKE innebærer lesing av standard STREKKODER, strekkoder som er på samme format som for de andre dyreslagene.
OK innebærer at en aktiverer en AUTOMATISK registreringsrutine, a la rutinen for storfe og småfe.
2.3.2 Individregistreringer (per slakt)
Håndterminalrutine med skrottlapp er ikke realistisk i øyeblikket for reinsdyr, da vi per dags dato ikke har en universell skrottlapp for reinsdyrslakt. Slakteriets data må inntil videre lages som en manuell rutine.
I forbindelse med forregistrering ligger det et valg om MANUELL eller AUTOMATISK rutine.
1. Manuell rutine
Følgende data registreres inn manuelt:
Tabell 29: Følgende informasjon må punches inn av kontrollør, slakteriets resultat
Nr. | Variabel | Format | Tabell | Krav |
1 | Skrottnummer | Inntil 6 siffer | ||
2 | Slaktkategori | Rein eller Reinkalv | 408 | Fylles ut, kan bli flere valg |
3 | Slakteriets klasse | 1 til 15, fra P- til E+ | Fylles ut | |
4 | Slakteriet fettgruppe | 1 til 15, fra 1- til 5+ | Fylles ut | |
5 | Slaktevekt | 4.1 | Kan fylles ut |
Må opprette dyreslaget REINSDYR i tabell DYRESLAG, tabell 402. Må opprette kategoriene for REINSDYRSLAKT i tabell 408. Slaktets klasse og fettgruppe legges inn manuelt i henhold til slakteriets informasjonssystem.
Det kan kun kontrolleres slakt fra et slakteri, det vil si i forhold til hvilket slakteri som er valgt under punkt 7. Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt.
Tabell 30: Animalias registreringer under individkontrollen ved manuell rutine
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Animalia sin slaktkategori (varenummer) **) | 408 |
2 | Animalia sin klasse | 409 |
3 | Animalia sin fettgruppe | 410 |
4 | Animalia sin Klasse for frampart (ikke obligatorisk) | 409 |
5 | Klasse for midtstykke (ikke obligatorisk) | 409 |
6 | Klasse for bakpart (ikke obligatorisk) | 409 |
7 | Anmerkinger for slaktet (egen tabell for anmerkingskoder) | 411 |
8 | Ekstranummer for slakt (nummer inntastes av operatør) | **** |
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
*) for felt nummer 3 legges det inn test på at dyreslaget er riktig.
2.3.3 Etterregistreringer (for alle slaktene)
Tabell 31: Etterregistreringer etter at kontrollør er ferdig med individregistreringene
Nr. | Variabler | Tabell |
1 | Hvem har klassifisert (nummer 1) | 406 |
2 | Hvem har klassifisert (nummer 2) | 406 |
3 | Hvem er ansvarlig for klassifiseringen | 406 |
4 | Hvem er ansvarlig (nummer 2) | 406 |
5 | Kalde eller varme slakt | 419 |
6 | Utført pussing | 417 |
7 | Utført merking | 417 |
8 | Slaktekvalitet | 417 |
9 | Arbeidssituasjon | 417 |
10 | Status internkontroll | 417 |
2) Automatisk rutine
Individkontrollen starter alltid med å registrere de to strekkodene på skrottlappen.
Tabell 32: Registreringer per slakt av reinsdyrslakt
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
Strekkodene må kunne avleses i tilfeldig rekkefølge
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
I skjermbildet som kommer opp etter skanning legges det ut:
Tabell 33: Beskrivelse av skjermbilde etter skanning
Nr. | Hva | Beskrivelse |
1 | Strekkode 1 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 1 |
2 | Strekkode 4 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 4 |
3 | Kategori | Slaktets kategori, nummer og navn |
4 | Klasse | Slakteriets klasse, klassens nummer og navn |
5 | Fettgruppe | Slakteriets fettgruppe, fettgruppens nummer og navn |
6 | Skrottnr. | Slaktets skrottnummer |
7 | Slaktevekt | Slaktets vekt dokumentert i strekkode 1 |
8 | Klassifisør nr. | Klassifisørens nummer og navn fra tabell 406 |
Klassifisørnummer blir automatisk hentet inn gjennom å skanne strekkode 4 på skrottlappen. Lexit lager et «view» på håndterminalen, ved klassifiseringskontroll, en oversikt over antall kontrollerte slakt per klassifisør under kontrollen, klassifisørnummer og antall slakt.
Tabell 34: Eksempel på et view med opptelling av antall slakt per klassifisør
Nr. | Navn | Antall slakt |
8 | Olaf Bjørkeli | 43 |
11 | Rune Nårstad | 37 |
Tabell 35: Animalias registreringer under individkontrollen
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Animalia sin slaktkategori | 408 |
2 | Animalia sin klasse | 409 |
3 | Animalia sin fettgruppe | 410 |
4 | Animalia sin Klasse for frampart (ikke obligatorisk) | 409 |
5 | Klasse for midtstykke (ikke obligatorisk) | 409 |
6 | Klasse for bakpart (ikke obligatorisk) | 409 |
7 | Anmerkinger for slaktet (egen tabell for anmerkingskoder) | 411 |
8 | Ekstranummer for slakt (nummer inntastes av operatør) | **** |
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
*) for felt nummer 3 legges det inn test på at dyreslaget er riktig.
2.5.3 Etterregistreringer (for alle slaktene)
Tabell 38: Etterregistreringer etter at kontrollør er ferdig med individregistreringene
Nr. | Variabler | Tabell | |
1 | Hvem har klassifisert (nummer 1) | 406 | Skal fylles ut |
2 | Hvem har klassifisert (nummer 2) | 406 | Kan fylles ut |
3 | Hvem er ansvarlig for klassifiseringen | 406 | Kan fylles ut |
4 | Hvem er ansvarlig (nummer 2) | 406 | Kan fylles ut |
5 | Kalde eller varme slakt | 419 | |
6 | Utført pussing | 417 | |
7 | Utført merking | 417 | |
8 | Slaktekvalitet | 417 | |
9 | Arbeidssituasjon | 417 | |
10 | Status internkontroll | 417 |
Ingen av de fire første feltene skal utfylles. Feltene skal fortsatt overføres til Animalia for ikke å forstyrre dialogen mellom håndterminalprogram og Animalia applikasjonen.
2.4.4 Generering av ei PNG fil, billedfile som inneholder bilde av underskrift
Bruk av signatur krever minst versjon 2.0.7 og signatur må være slått på.
Figur 3: Nytt oppsett på kontroll og pussing, vise signatur etter avslutt.
Det sendes inn en bildefil med samme filnavn som datafilen. Bildefilen heter «.png» mens datafilen heter «.txt». I tillegg er det lagt inn nytt felt signaturnavn tilslutt i kontrollfiler (storfe og småfe felt 30, gris felt 48) og pussingfiler (felt 38).
Figur 4. Ved avslutt vises et skjermbilde for navn og signatur.
Bemerk at Kontroll/Pussing kontroller kan ikke lenger redigeres dersom signaturfil finnes.
I utgangspunktet trenger en ikke å fylle ut feltet «Navn». Trykk ok for å akseptere underskrift. Kontrollen er avsluttet.
2.5 Pussing av storfe
Kun storfe kan kontrolleres når denne rutinen er valgt. Det kan kun kontrolleres slakt fra et slakteri, det vil si i forhold til hvilket slakteri som er valgt under punkt 5. Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt.
2.5.1 Forregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 39: Felter som skal fylles ut før selve kontrollen
Nr. | Variabel | Anmerkinger | Tabell | |
1 | Dato for kontroll | Forslag dagens dato | * | |
2 | Hvem har utført kontrollen | Kontrollør | 403 | |
3 | Dyreslag | 402 | Utgår | |
4 | Kontrolltype | 405 | Opprettholdes | |
5 | Tilgjengelige slakt | Antall slakt | * | |
6 | Land | |||
7 | Slakteri | 404 | ||
8 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
2.5.2 Individregistreringer (per slakt)
Individkontrollen starter alltid med å registrere de to strekkodene på skrottlappen.
Tabell 40: Registreringer per slakt
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
Strekkodene må kunne avleses i tilfeldig rekkefølge
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
I skjermbildet som kommer opp etter skanning legges det ut:
Tabell 41: Beskrivelse av skjermbilde etter skanning
Nr. | Hva | Beskrivelse |
1 | Strekkode 1 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 1 |
2 | Strekkode 4 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 4 |
3 | Kategori | Slaktets kategori, nummer og navn |
4 | Klasse | Slakteriets klasse, klassens nummer og navn |
5 | Fettgruppe | Slakteriets fettgruppe, fettgruppens nummer og navn |
6 | Skrottnummer | Slaktets skrottnummer |
7 | Alder i dager | Slaktets alder i dager dokumentert i strekkode 4 |
8 | Rase | Slaktets rase, rasenummer og navn fra ny tabell 425 |
9 | Klassifisør nr. | Klassifisørens nummer og navn fra tabell 406 |
Tabell 42: Storfe, registreringer per slakt under pussekontroll
Reg.nr | Pos. | Variabel | Tabell | Merknad |
01 | 01 | Avhuding/ flåing | 417 | |
02 | 02 | Avskjæring av hale | 417 | |
03 | 03 | Fett rundt halerot/endetarmsåpning | 417 | |
04 | 04 | Fjerning av ryggmarg | 417 | |
05 | 05 | Fett over flatbiff | 417 | |
06 | 06 | Fett i bekken | 417 | |
07 | 07 | Jurvev og testikkelfett/kjønnsorgan okse | 417 | |
08 | 09 | Fett i lyske | 417 | |
09 | 10 | Hel bukside | 417 | |
10 | 11 | Brystbeinets utside | 417 | |
11 | 12 | Fett/ blodåre langs rygg | 417 | |
12 | 13 | Nyretalg | 417 | |
13 | 14 | Mellomgulv | 417 | |
14 | 16 | Brystbeinets innside | 417 | |
15 | 17 | Halsårer med fett | 417 | |
16 | 18 | Blod og blodig vev i hals | 417 | |
17 | 19 | Halsmuskler | 417 | |
18 | 20 | Øvrige slaktskader | 417 | |
19 | 21 | Kløyving av slakt | 417 | |
20 | 22 | Deling av brystbeinet | 417 | |
21 | 23 | Stempler og etiketter | 417 | |
22 | 24 | Forekomst av hud og hår | 417 | |
23 | 25 | Fekale forurensninger på slaktet | 417 |
Reg.nr betyr nummer i rekken av hva som skal registreres. Pos. Betyr posisjon i datarecord inn til Kterm.
2.5.3 Generering av ei PNG fil, billedfile som inneholder bilde av underskrift
Bruk av signatur krever minst versjon 2.0.7 og signatur må være slått på.
Figur 5: Nytt oppsett på kontroll og pussing, vise signatur etter avslutt.
Det sendes inn en bildefil med samme filnavn som datafilen. Bildefilen heter «.png» mens datafilen heter «.txt». I tillegg er det lagt inn nytt felt signaturnavn tilslutt i kontrollfiler (storfe og småfe felt 30, gris felt 48) og pussingfiler (felt 38).
Send data til Kterm.
2.6 Pussing av Småfe
Kun småfe kan kontrolleres når denne rutinen er valgt. Det kan kun kontrolleres slakt fra et slakteri, det vil si i forhold til hvilket slakteri som er valgt under punkt 5. Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt.
2.6.1 Forregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 43: Forregistreringer i forbindelse med pussekontroll småfe
Nr. | Variabel | Tabell | |
1 | Dato for kontroll | * | |
2 | Hvem har utført kontrollen | 403 | |
3 | Dyreslag | 402 | Utgår |
4 | Kontrolltype | 405 | Ingen endring |
5 | Antall tilgjengelige slakt | **** | |
6 | Slakteri | 404 | |
7 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
Tabell 44: Registreringer per slakt
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
Strekkodene må kunne avleses i tilfeldig rekkefølge
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
I skjermbildet som kommer opp etter skanning legges det ut:
Tabell 45: Beskrivelse av skjermbilde etter skanning
Nr. | Hva | Beskrivelse |
1 | Strekkode 1 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 1 |
2 | Strekkode 4 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 4 |
3 | Kategori | Slaktets kategori, nummer og navn |
4 | Klasse | Slakteriets klasse, klassens nummer og navn |
5 | Fettgruppe | Slakteriets fettgruppe, fettgruppens nummer og navn |
6 | Skrottnr | Slaktets skrottnummer |
7 | Slaktevekt | Slaktets vekt dokumentert i strekkode 1 (NY) |
8 | Klassifisør nr. | Klassifisørens nummer og navn fra tabell 406 (NY) |
2.6.2 Individregistreringer (per slakt)
Tabell 46: Individbasert pussekontroll av småfeslakt
Reg.nr | Pos. | Variabel | Tabell | Merknad |
1 | 1 | Flåing, uskadet underhudsfett | 417 | |
2 | 2 | Avtaking av hale | 417 | |
3 | 3 | Pussing av fett, rundt halerot | 417 | |
4 | 4 | Pussing av fett, flatbiff | 417 | |
5 | 5 | Fett i bekken | 417 | |
6 | 6 | Testikler og jurvev | 417 | |
7 | 7 | Avskjæring av føtter | 417 | |
8 | 8 | Fett i lyske | 417 | |
9 | 9 | Hele buksider | 417 | |
10 | 10 | Uttak av nyretalg | 417 | |
11 | 11 | Mellomgolv | 417 | |
12 | 13 | Ryggradens innside | 417 | |
13 | 14 | Brystbeinets innside | 417 | |
14 | 15 | Brystbenets utside | 417 | |
15 | 16 | Blod/ blodig vev | 417 | |
16 | 17 | Pussing av hals, hele halsmuskler | 417 | |
17 | 18 | Avskjæring av hodet | 417 | |
18 | 19 | Avkutting av føtter | 417 | |
19 | 20 | Øvrige slakteskader | 417 | |
20 | 21 | Deling av brystbein | 417 | |
21 | 23 | Stempler og etiketter | 417 | |
22 | 24 | Forekomst av hud og ull | 417 | |
23 | 25 | Fekale forurensninger på slaktet | 417 |
Reg.nr betyr nummer i rekken av hva som skal registreres. Pos. Betyr posisjon i datarecord inn til Kterm.
2.6.3 Generering av ei PNG fil, billedfile som inneholder bilde av underskrift
Bruk av signatur krever minst versjon 2.0.7 og signatur må være slått på.
Figur 5: Nytt oppsett på kontroll og pussing, vise signatur etter avslutt.
Det sendes inn en bildefil med samme filnavn som datafilen. Bildefilen heter «.png» mens datafilen heter «.txt». I tillegg er det lagt inn nytt felt signaturnavn tilslutt i kontrollfiler (storfe og småfe felt 30, gris felt 48) og pussingfiler (felt 38).
Send data til Kterm.
2.7 Pussing av gris
Kun småfe kan kontrolleres når denne rutinen er valgt. Det kan kun kontrolleres slakt fra et slakteri, det vil si i forhold til hvilket slakteri som er valgt under punkt 5. Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt.
2.7.1 Basisregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 47: Forregistreringer i forbindelse med pussekontroll gris
Nr. | Variabel | Tabell | |
1 | Dato for kontroll | * | |
2 | Hvem har utført kontrollen | 403 | |
3 | Dyreslag | 402 | Utgår |
4 | Kontrolltype | 405 | Ingen endring |
5 | Antall tilgjengelige slakt | **** | |
6 | Slakteri | 404 | |
7 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
2.7.2 Individregistreringer (per slakt)
Tabell 48: Registreringer per slakt
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
Strekkodene må kunne avleses i tilfeldig rekkefølge
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
I skjermbildet som kommer opp etter skanning legges det ut:
Tabell 49: Beskrivelse av skjermbilde etter skanning
Nr. | Hva | Tabell | Beskrivelse |
1 | Strekkode 1 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 1 | |
2 | Strekkode 4 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 4 | |
3 | Kategori | 408 | Slaktets kategori, nummer og navn |
4 | Klasse | 409 | Slakteriets klasse, klassens nummer og navn |
5 | Kjøttprosent | Slakteriets kjøttprosent, tall fra og med 48 til og med 68 | |
6 | Skrottnummer | Slaktets skrottnummer i strekkode 1 | |
7 | Slaktevekt | Slaktets vekt dokumentert i strekkode 1 | |
8 | Klassifisør nr. | 406 | Klassifisørens nummer og navn i strekkode 4 |
9 | GP7 nr. | 421 | GP7 instrumentets nummer i strekkode 4 |
Tabell 50: Individbasert pussekontroll av griseslakt
Reg.nr | Pos. | Variabel | Tabell | Merknader |
1 | 1 | Avskjæring av hale | 417 | |
2 | 2 | Kløyving | 417 | |
3 | 3 | Ryggmarg | 417 | |
4 | 4 | Uttak av kjønnsorganer | 417 | |
5 | 5 | Fett i bekkenet | 417 | |
6 | 6 | Uttak av ister | 417 | |
7 | 7 | Kjertler ved indrefilet | 417 | |
8 | 8 | Mellomgulv | 417 | |
9 | 9 | Fett på brystbeinets innside | 417 | |
10 | 10 | Deling av brystbeinet | 417 | |
11 | 11 | Kjertler i halsen | 417 | |
12 | 12 | Stikksår i halsen | 417 | |
13 | 13 | Blod/ blodig vev i halsen | 417 | |
14 | 14 | Halsmuskler hele | 417 | |
15 | 15 | Øvrige slakteskader | 417 | |
16 | 16 | Hodeavtaking | 417 | |
17 | 17 | Avskjæring av forlabber | 417 | |
18 | 18 | Stempler og etiketter | 417 | |
19 | 19 | Skålding av slaktet / forekomst av bust | 417 | |
20 | 22 | Kløyvspon | 417 | |
21 | 25 | Fekale forurensninger på slaktet | 417 |
Utgår, betyr at feltene ikke skal vises ved registrering. Feltene vil allikevel inngå i overføringsprotokollen til Kterm.
2.9 Pussing av Reinsdyrslakt
Kun reinsdyrslakt kan kontrolleres når denne rutinen er valgt. Det kan kun kontrolleres slakt fra et slakteri, det vil si i forhold til hvilket slakteri som er valgt under punkt 5. Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt.
2.9.1 Forregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 51: Forregistreringer i forbindelse med pussekontroll småfe
Nr. | Variabel | Tabell | |
1 | Dato for kontroll | * | |
2 | Hvem har utført kontrollen | 403 | |
3 | Dyreslag | 402 | Utgår |
4 | Kontrolltype | 405 | Ingen endring |
5 | Antall tilgjengelige slakt | **** | |
6 | Slakteri | 404 | |
7 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
2.9.2 Individregistreringer (per slakt)
Håndterminalrutine med skrottlapp er ikke realistisk i øyeblikket for reinsdyr, da vi per dags dato ikke har en universell skrottlapp for reinsdyrslakt. Slakteriets data må inntil videre lages som en manuell rutine.
I forbindelse med forregistrering må det ligge et valg om MANUELL eller AUTOMATISK rutine.
1. Manuell rutine
Følgende data registreres inn manuelt:
Tabell 52: Følgende informasjon må punches inn av kontrollør
Nr. | Variabel | Format | Krav |
1 | Slaktkategori | Rein eller Reinkalv | Fylles ut, kan bli flere valg |
2 | Slakteriets klasse | 1 til 15, fra P- til E+ | Fylles ut |
3 | Slakteriets fettgruppe | 1 til 15, fra 1- til 5+ | Fylles ut |
7 | Slaktevekt | 4.1 | Kan fylles ut |
8 | Kroppslengde | Kan fylles ut |
Må opprette dyreslaget REINSDYR i tabell DYRESLAG, tabell 402. Må opprette kategoriene for REINSDYRSLAKT i tabell 408. Slaktets klasse og fettgruppe legges inn manuelt i henhold til slakteriets informasjonssystem.
Det kan kun kontrolleres slakt fra et slakteri, det vil si i forhold til hvilket slakteri som er valgt under punkt 7. Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt.
Ikke nødvendig med eget bilde av registrerte data.
2. Automatisk rutine
Individkontrollen starter alltid med å registrere de to strekkodene på skrottlappen.
Tabell 53: Registreringer per slakt av reinsdyrslakt
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
Strekkodene må kunne avleses i tilfeldig rekkefølge
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
I skjermbildet som kommer opp etter skanning legges det ut:
Tabell 54: Beskrivelse av skjermbilde etter skanning
Nr. | Hva | Beskrivelse |
1 | Strekkode 1 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 1 |
2 | Strekkode 4 | Dokumentasjon av alle 26 tegn i strekkode 4 |
3 | Kategori | Slaktets kategori, nummer og navn |
4 | Klasse | Slakteriets klasse, klassens nummer og navn |
5 | Fettgruppe | Slakteriets fettgruppe, fettgruppens nummer og navn |
6 | Skrottnr | Slaktets skrottnummer |
7 | Slaktevekt | Slaktets vekt dokumentert i strekkode 1 |
8 | Klassifisør nr. | Klassifisørens nummer og navn fra tabell 406 |
Tabell 55: Individbasert pussekontroll av reinsdyrslakt
Reg.nr | Sekvens | Beskrivelse | Note | Merknad |
1 | 1 | Flåing, uskadet underhudsfett | 417 | |
2 | 2 | Avskjæring av hale | 417 | |
3 | 3 | Jurvev og testikkelfett | 417 | |
4 | 4 | Kjønnsorgan | 417 | |
5 | 5 | Fett i lyske | 417 | |
6 | 6 | Bukside | 417 | |
7 | 7 | Brystbeinets utside | 417 | |
8 | 8 | Fett/blodåre langs rygg | 417 | |
9 | 9 | Nyretalg | 417 | |
10 | 10 | Mellomgulv | 417 | |
11 | 11 | Fett i brysthulen | 417 | |
12 | 12 | Blod og blodig vev i hals | 417 | |
13 | 13 | Halsmuskler | 417 | |
14 | 14 | Slakteskader | 417 | |
15 | 15 | Deling av brystbein | 417 | |
16 | 16 | Forurensning og hud | 417 | |
17 | 17 | Avskjæring av hodet | 417 | |
18 | 18 | Avkutting av føtter | 417 | |
19 | 19 | Stempler og etiketter | 417 |
Reg.nr betyr nummer i rekken av hva som skal registreres. Pos. Betyr posisjon i datarecord inn til Kterm.
2.9.3 Generering av ei PNG fil, billedfile som inneholder bilde av underskrift
Bruk av signatur krever minst versjon 2.0.7 og signatur må være slått på.
Figur 5: Nytt oppsett på kontroll og pussing, vise signatur etter avslutt.
Det sendes inn en bildefil med samme filnavn som datafilen. Bildefilen heter «.png» mens datafilen heter «.txt». I tillegg er det lagt inn nytt felt signaturnavn tilslutt i kontrollfiler (storfe og småfe felt 30, gris felt 48) og pussingfiler (felt 38). Send data til Kterm.
2.10 Kalibrering storfe
Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt. Dette sjekkes i forhold til slaktnummer (se individregistrering, punkt 1).
2.7.1 Basisregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 56: Forregistreringer i forbindelse med kalibrering
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Dato for kontroll | * |
2 | Hvem utfører kontrollen | 403 |
3 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
4 | Test nummer | * |
*) Alle felter må være utfylt/ Ingen default verdier innlagt
2.7.2 Individregistreringer (per slakt)
Tabell 51: Individregistreringer i forbindelse med kalibrering
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Inntasting av slaktnummer | |
2 | Slaktkategori | 408 |
3 | Klasse | 409 |
4 | Fettgruppe | 410 |
5 | Klasse for bakpart | 409 |
6 | Klasse for midtstykke | 409 |
7 | Klasse for frampart | 409 |
8 | Fettgruppe utside | 410 |
9 | Fettgruppe innside | 410 |
10 | Anmerkinger for slaktet (egen tabell for anmerkingskoder) | 411 |
* Kun kategori storfe (160 Kalv – 169 Ku)
* Feltene Slaktkategori, klasse og fettgruppe må fylles ut
* Feltene 5 til 10 er valgfrie felt
* Sorter slaktene etter slaktnummer på oversikt
* Slaktnummer, sjekk på numerisk verdi og at nummeret ikke forekommer tidligere innen samme testnummer.
2.10 b Kalibrering/kurs, dyreslag storfe/småfe og rein med 7 linjer
Bygger om dagens rutine til å takle alle valg. Ny rutine: Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt. Dette sjekkes i forhold til slaktnummer (se individregistrering, punkt 1).
2.7.1 Basisregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 50a: For registreringer i forbindelse med kalibrering
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Dato for kontroll | * |
2 | Utført av: Hvem utfører kontrollen | 403 |
3 | Test nummer | |
4 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
*) Alle felter må være utfylt/ Ingen default verdier innlagt
Generelle valg:
KLASSE:
1) Velge om registrering av 7 linjer, JA eller NEI
2) Hvis JA, alle 7 linjer skal fylles ut (trenger ikke spørsmål om dette)
3) Velge om registrering av 3 deler, JA eller NEI
4) Hvis JA, så skal alle 3 deler fylles ut (trenger ikke spørsmål om dette)
FETTGRUPPE:
1) Velge om registrering av 5 deler, JA eller NEI
2) Hvis JA, så skal alle 3 felter fylles ut av operatør (trenger ikke spørsmål om dette)
3) Velge om registrering av 3 deler, JA eller NEI
4) Hvis JA, så skal alle 3 felter fylles ut av operatør (trenger ikke spørsmål om dette)
Ved registrering av 7 linjer kan følgende skje:
KLASSE:
1) Automatisk utfylling av tredeling, JA eller NEI
2) Automatisk utfylling av klasse, JA eller NEI
FETTGRUPPE:
1) Automatisk utfylling av tredeling, JA eller NEI
2) Automatisk utfylling av fettgruppe, JA eller NEI
2.7.2 Individregistreringer (per slakt)
Tabell 51a: Individregistreringer i forbindelse med kalibrering
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Inntasting av slaktnummer | |
2 | Slaktkategori | 408 |
3 | Bak linje på låret, L1 | 409 |
4 | Ytre linje på låret, L2 | 409 |
5 | Indre linje på låret, L3 | 409 |
6 | Linje over mørbrad, L4 | 409 |
7 | Linje over rygg, R1 | 409 |
8 | Linje over høyrygg, F1 | 409 |
9 | Linje over bog, F2 | 409 |
10 | Klasse for bakpart | 409 |
11 | Klasse for midtstykke | 409 |
12 | Klasse for frampart | 409 |
13 | Klasse | 409 |
14 | Fettgruppe lår | 410 |
15 | Fettgruppe mørbrad | 410 |
16 | Fettgruppe rygg | 410 |
17 | Fettgruppe frampart | 410 |
18 | Fettgruppe innvendig | 410 |
19 | Fettgruppe bakpart | 410 |
20 | Fettgruppe midtstykke | 410 |
21 | Fettgruppe frampart | 410 |
19 | Fettgruppe | 410 |
10 | Anmerkinger for slaktet (egen tabell for anmerkingskoder) | 411 |
* Kun kategori storfe (160 Kalv – 169 Ku)
* Feltene Slaktkategori, klasse og fettgruppe må fylles ut
* Feltene 5 til 10 er valgfrie felt
* Sorter slaktene etter slaktnummer på oversikt
* Slaktnummer, sjekk på numerisk verdi og at nummeret ikke forekommer tidligere innen samme testnummer.
2.11 Kalibrering småfe
Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt. Dette sjekkes i forhold til slaktnummer (se individregistrering, punkt 1).
2.8.1 Basisregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 52: Forregistreringer i forbindelse med kalibrering
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Dato for kontroll | * |
2 | Hvem utfører kontrollen | 403 |
3 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
4 | Test nummer | * |
*) Alle felter må være utfylt
*) Ingen defaultverdier innlagt
2.8.2 Individregistreringer (per slakt)
Tabell 53: Individregistreringer i forbindelse med kalibrering
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Inntasting av slaktnummer | |
2 | Slaktkategori | 408 |
3 | Klasse | 409 |
4 | Fettgruppe | 410 |
5 | Klasse for bakpart | 409 |
6 | Klasse for midtstykke | 409 |
7 | Klasse for frampart | 409 |
8 | Fettgruppe utside | 410 |
9 | Fettgruppe innside | 410 |
10 | Anmerkinger for slaktet (egen tabell for anmerkingskoder) | 411 |
* Kun kategori småfe (180 Ung sau – 186 Kje)
* Feltene Slaktkategori, klasse og fettgruppe må fylles ut
* Feltene 5 til 10 er valgfrie felt
* Sorter slaktene etter slaktnummer på oversikt
2.12 Kalibrering av gris
Denne rutinen er annerledes enn kalibreringsrutinene på de andre dyreslagene da en etter å ha lagt inn forregistreringene skal skanne slaktenes skrottlapp, slik vi gjør under ordinære kontroller. Dette tiltaket er mer INTERKONTROLL enn internkalibrering.
Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt. Dette sjekkes i forhold til slaktnummer (se individregistrering, punkt 1).
2.12.1 Forregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 54: Forregistreringer i forbindelse med kalibrering
Nr. | Variabler | Tabell | Merkader |
1 | Dato for kontroll | * | |
2 | Hvem utfører kontrollen | 406 | Utføres av en PERSON |
3 | Dyreslag (Gris) | 402 | Dyreslag= GRIS |
4 | Type kontroll | 405 | Kontrolltype=12, INTERNKONTROLL |
5 | Tilgjengelige slakt | ||
6 | Slakteri | 404 | |
7 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
* Alle felter må være utfylt
* Defaultverdier: Kan legge inn dyreslag GRIS som DEFAULT
2.12.2 Individregistreringer (per slakt)
To faser – første fase er innskanning av de to strekkodene på skrottlappen.
Tabell 55: Innskanning av de to strekkodene
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
*) Det legges inn sperre på generelt grunnlag slik at skanner på håndterminal kun kan brukes i scanningfeltene
Tabell 56: Individregistreringer i forbindelse med internkontroll gris
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Målt riktig halvdel | 412 |
2 | F1 målepunkt | 413 |
3 | F1 avstand rygg | 414 |
4 | F1 vinkel | 415 |
5 | F2 målepunkt | 413 |
6 | F2 avstand rygg | 414 |
7 | F2 vinkel | 415 |
8 | Truffet bein | 416 |
9 | Anmerkinger | 411 |
* Ingen default verdier, blank
* Alle felter må være utfylt, med unntak av anmerkinger.
* Sorter slaktene etter slaktnummer på oversikt
* Hvis svaret på punkt 2, målt feil halvdel er NEI, så skal det legges ut automatisk feil på punktene 5, 6, 7, 8, 9, 10 og 11.
2.3.3 Etterregistreringer (for alle slaktene)
Tabell 57: Etterregistreringer etter at kontrollør er ferdig med individregistreringene
Nr. | Variabler | Tabell | Beskrivelse |
1 | Kalde eller varme slakt | 419 | |
2 | Dato for siste service | Dato | Ddmmyyyy. |
3 | Dato for neste service | Dato | Ddmmyyyy. |
4 | Ført loggbok | 417 | |
5 | Måleteknikk GP | 417 | |
6 | Hodekapping | 417 | |
7 | Kapping av forlabber | 417 | |
8 | Utført pussing | 417 | |
9 | Utført merking | 417 | |
10 | Slaktekvalitet | 417 | |
11 | Arbeidssituasjon klassifisører | 417 | |
12 | Status internkontroll | 417 | |
13 | GP, kniver | 417 | |
14 | GP, kontaktplate | 417 | |
15 | GP, spiralkabel | 417 | |
16 | GP, knivløsingsvertøy | 417 | |
17 | GP, silikonolje | 417 | |
18 | GP, måleguide | 417 |
Kan alle feltene ligge inne med Akseptabelt bra, valg 2. Feltene som ikke skal fylles ut skal fortsatt sendes med på datastreng til server.
2.3.4 Generering av ei PNG fil, billedfile som inneholder bilde av underskrift
Bruk av signatur krever minst versjon 2.0.7 og signatur må være slått på.
Figur 5: Nytt oppsett på kontroll og pussing, vise signatur etter avslutt.
Det sendes inn en bildefil med samme filnavn som datafilen. Bildefilen heter «.png» mens datafilen heter «.txt». I tillegg er det lagt inn nytt felt signaturnavn tilslutt i kontrollfiler (storfe og småfe felt 30, gris felt 48) og pussingfiler (felt 38).
Figur 6. Ved avslutt vises et skjermbilde for navn og signatur.
Bemerk at Kontroll/Pussing kontroller kan ikke lenger redigeres dersom signaturfil finnes.
I utgangspunktet trenger en ikke å fylle ut feltet «Navn». Trykk ok for å akseptere underskrift. Kontrollen er avsluttet.
2.13 Kalibrering reinsdyrslakt
Det legges inn kontroll i registreringsrutinen slik at det kun kan være en registrering per slakt. Dette sjekkes i forhold til slaktnummer (se individregistrering, punkt 1).
Prosedyre: Velg rutine «Kalibrering av reinsdyrslakt». Trykk i neste skjermbilde på knappen «Ny».
2.13.1 Basisregistreringer (gjelder likt for alle registrerte slakt)
Tabell 58: Forregistreringer i forbindelse med kalibrering av reinsdyrklassifisering
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Dato for kontroll | * |
2 | Hvem utfører kontrollen | 403 |
Test nummer | ||
3 | Hvor foregår kontrollen? | 404 |
4 | * |
*) Alle felter må være utfylt
*) Ingen defaultverdier innlagt
2.13.2 Individregistreringer (per slakt)
Tabell 59: Individregistreringer per slakt
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Inntasting av slaktnummer | |
2 | Slaktkategori | 408 |
3 | Klasse | 409 |
4 | Fettgruppe | 410 |
5 | Klasse for bakpart | 409 |
6 | Klasse for midtstykke | 409 |
7 | Klasse for frampart | 409 |
8 | Fettgruppe utside | 410 |
9 | Fettgruppe innside | 410 |
10 | Anmerkinger for slaktet (egen tabell for anmerkingskoder) | 411 |
* Kun kategori småfe (180 Ung sau – 186 Kje)
* Feltene Slaktkategori, klasse og fettgruppe må fylles ut
* Feltene 5 til 10 er valgfrie felt
* Sorter slaktene etter slaktnummer på oversikt
2.13 Registrering av pH
Rutinen er som følgende:
Tabell 60: Registreringsrutine for registrering av to pH mål
Nr. | Variabel | Tabell |
1 | Lesing av strekkoder nr. 1 på skrottlappen | 407 |
2 | Lesing av strekkoder nr. 4 på skrottlappen | 407 |
3 | Inntasting av pH, tre siffer, uten komma | *** |
4 | Inntasting av pH, tre siffer, uten komma | *** |
3. Rekordbeskrivelser for filer til WEB
Generelle kommentarer:
1) Feltene er atskilt med semikolon (klar for excel)
2) Ikke ledende null foran noen av variablene
Dokumentasjon av navn på overføringsfiler, del 1 av navn, før underskore:
Tabell 61: Oversikt over alle filer som sendes fra Håndterminalen til Kterm systemet
Nr. | Navn 1 | Forklaring for navn |
1 | ksf | Kontroll storfe |
2 | ksm | Kontroll småfe |
3 | kg | Kontroll gris |
4 | psf | Pussing storfe |
5 | psm | Pussing småfe |
6 | pg | Pussing gris |
7 | Kasf | Kalibrering storfe |
8 | Kasm | Kalibrering småfe |
9 | Kagr | Kalibrering gris |
10 | Ph | pH registrering |
11 | Kre | Kontroll reinsdyr |
12 | pre | Pussing reinsdyr |
13 | kare | Kalibrering reinsdyr |
Tabell 62: Dokumentasjon av navn på overføringsfiler, del 1 av navn, før underskore:
Nr. | Navn 2 | Forkortelse | Forklaring for navn |
1 | ddmmyyttmmXX | dd. | Dagens dato, 2 posisjoner (01 – 31) |
2 | mm. | Måned, 2 posisjoner (01 - 12) | |
3 | yy | År, 2 posisjoner (00-99) | |
4 | tt | Time, 2 posisjoner (00-24) time i døgnet | |
5 | mm. | Minutt, 2 posisjoner (00 -59), minutt innen time | |
6 | XX | Nummer på kontrollør |
3.1 Overføringsfile for Kontroll Storfe
Filenavn: ksf_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er kontrollørnummer
Tabell 63: Overføringsfile fra kontrollrutine for storfe
Nr. | Ny | Når | Hva | Format |
01 | 01 | Før | Type applikasjon (Verdi=01) | 01 |
02 | 02 | Før | Dyreslag | Registreres ikke |
03 | 03 | Før | Hvem har utført kontrollen | 01 |
04 | 04 | Før | Land | 45 |
05 | 05 | Før | Slakteri | 101 |
06 | 06 | Før | Kontrolldato | Ddmmyyyy |
07 | 07 | Før | Hvor foregår kontrollen? | |
08 | 08 | Etter | Type kontroll | 01 |
09 | 09 | Før | Antall tilgjengelige slakt | 0001 |
10 | Før | Konfigurasjons-id fra 425Konfigurasjoner.txt | 01-20 | |
10 | 11 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | 26 tegn |
11 | 12 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | 26 tegn |
12 | 13 | Enkeltdyr | ANIMALIA slaktkategori | 160 |
13 | 14 | Enkeltdyr | ANIMALIA klasse | 01 |
14 | 15 | Enkeltdyr | ANIMALIA fettgruppe | |
15 | 16 | Enkeltdyr | Klasse for frampart | 01 => 15 |
16 | 17 | Enkeltdyr | Klasse for midtstykke | 01 => 15 |
17 | 18 | Enkeltdyr | Klasse for bakpart | 01 => 15 |
19 | Enkeltdyr | Linje 1 Baklinje | 001 => 999 | |
20 | Enkeltdyr | Linje 2 Ytrelinje | ||
21 | Enkeltdyr | Linje 3 Indrelinje | ||
22 | Enkeltdyr | Linje 4 Mørbradlinje | ||
23 | Enkeltdyr | Linje 5 Rygg | ||
24 | Enkeltdyr | Linje 6 Høyrygglinje | ||
25 | Enkeltdyr | Linje 7 Boglinje | ||
26 | Enkeltdyr | Fettgruppe 1 Lår | ||
27 | Enkeltdyr | Fettgruppe 2 Mørbrad | ||
28 | Enkeltdyr | Fettgruppe 3 Rygg/ Side | ||
29 | Enkeltdyr | Fettgruppe 4 Frampart | ||
30 | Enkeltdyr | Fettgruppe 5 Innvendig | ||
18 | 31 | Enkeltdyr | Anmerkinger | |
19 | 32 | Enkeltdyr | Ekstranummer for slakt | 001 => 999 |
20 | 33 | Etter | Hvem har klassifisert | Består, ikke i bruk |
21 | 34 | Etter | Hvem har klassifisert | Består, ikke i bruk |
22 | 35 | Etter | Ansvarlig klassifisør | Består, ikke i bruk |
23 | 36 | Etter | Ansvarlig klassifisør | Består, ikke i bruk |
24 | 37 | Etter | Kalde eller varme slakt | |
25 | 38 | Etter | Utført pussing | |
26 | 39 | Etter | Utført merking | |
27 | 40 | Etter | Slaktekvalitet | |
28 | 41 | Etter | Arbeidssituasjon | |
29 | 42 | Etter | Status internkontroll | |
30 | 43 | Signatur | Signaturnavn | Initialer/ Navn |
*) For strekkoder som ikke er avlest, legges det ut tallet 0 i alle posisjoner.
3.3 Overføringsfile for Gris
Filenavn: (kg_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er kontrollørnummer).
Tabell 65: Overføringtsfile fra kontrollrutine gris
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Før | Type applikasjon | |
02 | Før | Dyreslag | 1 |
03 | Før | Hvem har utført kontrollen | 1 |
04 | Før | Land | 047 |
05 | Før | Slakteri, anlegg for slakting | 111 |
06 | Før | Kontrolldato | ddmmyyyy |
07 | Før | Hvor foregår kontrollen? | 111 |
08 | Før | Type kontroll | 3 |
09 | Før | Antall tilgjengelige slakt | 101 |
10 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | |
11 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | |
12 | Enkeltdyr | Strekkode 3 | |
13 | Enkeltdyr | Målt riktig halvdel | |
14 | Enkeltdyr | F1 riktig målepunkt | |
15 | Enkeltdyr | F1 avstand midtlinje | |
16 | Enkeltdyr | F1 vinkel | |
17 | Enkeltdyr | F2 målepunkt | |
18 | Enkeltdyr | F2 avstand midtlinje | |
19 | Enkeltdyr | F2 vinkel | |
20 | Enkeltdyr | Truffet bein | |
21 | Enkeltdyr | Anmerkinger | |
22 | Etter 1 | Hvem har klassifisert | |
23 | Etter 1 | Hvem har klassifisert 2 | |
24 | Etter 1 | Hvem er ansvarlig for klassifiseringen | |
25 | Etter 1 | Hvem er ansvarlig 2 | |
26 | Etter 1 | Kalde eller varme slakt | |
27 | Etter 1 | Instrumenttype | |
28 | Etter 1 | Instrument nummer | |
29 | Etter 1 | Dato for siste service | Ddmmyyyy |
30 | Etter 1 | Dato for neste service | Ddmmyyyy |
31 | Etter 1 | Ført loggbok | |
32 | Etter 1 | Måleteknikk GP | |
33 | Etter 1 | Hodekapping | |
34 | Etter 1 | Kapping av forlabber | |
35 | Etter 1 | Utført pussing | |
36 | Etter 1 | Utført merking | |
37 | Etter 1 | Slaktekvalitet | |
38 | Etter 1 | Arbeidssituasjon klassifisører | |
39 | Etter 1 | Status internkontroll | |
40 | Etter 2 | GP, kniver | |
41 | Etter 2 | GP, kontaktplate | |
42 | Etter 2 | GP, spiralkabel | |
43 | Etter 2 | GP, knivløsingsvertøy | |
44 | Etter 2 | GP, silikonolje | |
45 | Etter 2 | GP, måleguide | |
46 | Etter 2 | Spekkikkert, miniatyrpærer 3V | |
47 | Etter 2 | Spekkikkert, batteri, 2 stk 1.5V | |
30 | Signatur | Signaturnavn | Initialer, hva som helst |
3.4 Overføringsfile for Kontroll Reinsdyr
Filenavn: kre_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er kontrollørnummer
Tabell 66: Overføringsfile fra kontrollrutine for reinsdyr
Nr. | Ny | Når | Hva | Format |
01 | 01 | Før | Type applikasjon (verdi 11) | |
02 | 02 | Før | Dyreslag | Registreres ikke |
03 | 03 | Før | Hvem har utført kontrollen | 01 |
04 | 04 | Før | Land | 45 |
05 | 05 | Før | Slakteri | 101 |
06 | 06 | Før | Kontrolldato | Ddmmyyyy |
07 | 07 | Før | Hvor foregår kontrollen? | |
08 | 08 | Etter | Type kontroll | 01 |
09 | 09 | Før | Antall tilgjengelige slakt | 0001 |
10 | Før | Konfigurasjons-id fra 425Konfigurasjoner.txt | 01-20 | |
10 | 11 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | 26 tegn |
11 | 12 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | 26 tegn |
12 | 13 | Enkeltdyr | ANIMALIA slaktkategori | 160 |
13 | 14 | Enkeltdyr | ANIMALIA klasse | 01 |
14 | 15 | Enkeltdyr | ANIMALIA fettgruppe | |
15 | 16 | Enkeltdyr | Klasse for frampart | 01 => 15 |
16 | 17 | Enkeltdyr | Klasse for midtstykke | 01 => 15 |
17 | 18 | Enkeltdyr | Klasse for bakpart | 01 => 15 |
19 | Enkeltdyr | Linje 1 Baklinje | 001 => 999 | |
20 | Enkeltdyr | Linje 2 Ytrelinje | ||
21 | Enkeltdyr | Linje 3 Indrelinje | ||
22 | Enkeltdyr | Linje 4 Mørbradlinje | ||
23 | Enkeltdyr | Linje 5 Rygg | ||
24 | Enkeltdyr | Linje 6 Høyrygglinje | ||
25 | Enkeltdyr | Linje 7 Boglinje | ||
26 | Enkeltdyr | Fettgruppe 1 Lår | ||
27 | Enkeltdyr | Fettgruppe 2 Mørbrad | ||
28 | Enkeltdyr | Fettgruppe 3 Rygg/ Side | ||
29 | Enkeltdyr | Fettgruppe 4 Frampart | ||
30 | Enkeltdyr | Fettgruppe 5 Innvendig | ||
18 | 31 | Enkeltdyr | Anmerkinger | |
19 | 32 | Enkeltdyr | Ekstranummer for slakt | 001 => 999 |
20 | 33 | Etter | Hvem har klassifisert | 001 (I bruk) |
21 | 34 | Etter | Hvem har klassifisert | 001 (I bruk) |
22 | 35 | Etter | Ansvarlig klassifisør | 001 (I bruk) |
23 | 36 | Etter | Ansvarlig klassifisør | 001 (I bruk) |
24 | 37 | Etter | Kalde eller varme slakt | |
25 | 38 | Etter | Utført pussing | |
26 | 39 | Etter | Utført merking | |
27 | 40 | Etter | Slaktekvalitet | |
28 | 41 | Etter | Arbeidssituasjon | |
29 | 42 | Etter | Status internkontroll | |
30 | 43 | Signatur | Signaturnavn | Initialer/ Navn |
*) For strekkoder som ikke er avlest, legges det ut tallet 0 i alle posisjoner.
3.5 Overføringsfile for pussing av storfe
Filenavn : psf_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er kontrollørnummer
Tabell 67: Overføringsfile ved rutine «Pussing av storfe»
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Før | Type applikasjon | 01 |
02 | Før | Dyreslag | 01 |
03 | Før | Hvem har utført kontrollen | 01 |
04 | Før | Land | 03 |
05 | Før | Slakteri | 101 |
06 | Før | Dato for kontroll | Ddmmyyyy |
07 | Før | Hvor foregår kontrollen? | |
08 | Før | Kontroll type | |
09 | Før | Antall tilgjengelige slakt | |
10 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | |
11 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | |
12 | Enkeltdyr | Avhuding/ flåing | 1 |
13 | Enkeltdyr | Avskjæring av hale | 2 |
14 | Enkeltdyr | Fett rundt halerot/endetarmsåpning | 3 |
15 | Enkeltdyr | Fjerning av ryggmarg | 4 |
16 | Enkeltdyr | Fett over flatbiff | 5 |
17 | Enkeltdyr | Fett i bekken | 6 |
18 | Enkeltdyr | Jurvev og testikkelfett | 7 |
19 | Enkeltdyr | Kjønnsorganer hos okse | 8 |
20 | Enkeltdyr | Fett i lyske/ Lyskefett | 9 |
21 | Enkeltdyr | Hel bukside | 10 |
22 | Enkeltdyr | Brystbeinets utside | 11 |
23 | Enkeltdyr | Fett/ blodåre langs rygg | 12 |
24 | Enkeltdyr | Nyretalg | 13 |
25 | Enkeltdyr | Mellomgulv | 14 |
26 | Enkeltdyr | Fett i brysthulen/ brystbeinets innside | 15 |
27 | Enkeltdyr | Brystbeinets innside | 16 |
28 | Enkeltdyr | Halsårer med fett | 17 |
29 | Enkeltdyr | Blod og blodig vev i hals | 18 |
30 | Enkeltdyr | Halsmuskler hele | 19 |
31 | Enkeltdyr | Øvrige slaktskader | 20 |
32 | Enkeltdyr | Kløyving av slakt | 21 |
33 | Enkeltdyr | Deling av brystbeinet | 22 |
34 | Enkeltdyr | Stempler og etiketter | 23 |
35 | Enkeltdyr | Forekomst av hud og hår | 24 |
36 | Enkeltdyr | Forurensninger på slaktet | 25 |
37 | Enkeltdyr | Temperatur lavere enn 7 grader celsius | 26 |
38 | Signatur | Signaturnavn (Initialer, hva som helst) |
1. Strekkode skal avleses
2. Punkt 8, 15 og 26 er tatt ut av registreringsrutine.
3.6 Overføringsfile for pussing av småfe
Filenavn: psm_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er kontrollørnummer
Tabell 68: Overføringsfile på basis av pussekontroll av småfe
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Oppstart | Type applikasjon | 01 |
02 | Oppstart | Dyreslag | 01 |
03 | Oppstart | Hvem har utført kontrollen | 01 |
04 | Oppstart | Land | 03 |
05 | Oppstart | Slakteri | 101 |
06 | Oppstart | Dato for kontroll | Ddmmyyyy |
07 | Oppstart | Hvor foregår kontrollen? | |
08 | Oppstart | Kontroll type | |
09 | Oppstart | Antall tilgjengelige slakt | |
10 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | |
11 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | |
12 | Enkeltdyr | Flåing, uskadet underhudsfett | |
13 | Enkeltdyr | Avtaking av hale | |
14 | Enkeltdyr | Pussing av fett, rundt halerot | |
15 | Enkeltdyr | Pussing av fett, flatbiff | |
16 | Enkeltdyr | Fett i bekken | |
17 | Enkeltdyr | Testikler og jurvev | |
18 | Enkeltdyr | Uttak av Kjønnsorganer | |
19 | Enkeltdyr | Fett i lyske | |
20 | Enkeltdyr | Hele buksider | |
21 | Enkeltdyr | Uttak av nyretalg | |
22 | Enkeltdyr | Mellomgolv | |
23 | Enkeltdyr | Brysthulens innside | |
24 | Enkeltdyr | Ryggradens innside | |
25 | Enkeltdyr | Brystbeinets innside | |
26 | Enkeltdyr | Brystbenets utside | |
27 | Enkeltdyr | Blod/ blodig vev | |
28 | Enkeltdyr | Pussing av hals, hele halsmuskler | |
29 | Enkeltdyr | Avskjæring av hodet | |
30 | Enkeltdyr | Avkutting av føtter | |
31 | Enkeltdyr | Øvrige slakteskader | |
32 | Enkeltdyr | Deling av brystbein | |
33 | Enkeltdyr | Ryggmarg fra slakt over 1 år | |
34 | Enkeltdyr | Stempler og etiketter | |
35 | Enkeltdyr | Forekomst av hud og ull | |
36 | Enkeltdyr | Forurensninger på slaktet | |
37 | Enkeltdyr | Temperatur lavere enn 7 rader celsius | |
38 | Signatur | Signaturnavn (Initialer, hva som helst) |
Feltene adskilles med semikolon.
3.7 Overføringsfile for pussing av gris
Filenavn: pg_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er kontrollørnummer
Tabell 69: Overføringsfile på basis av pussekontroll av gris
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Oppstart | Type applikasjon | 01 |
02 | Oppstart | Dyreslag | 01 |
03 | Oppstart | Hvem har utført kontrollen | 01 |
04 | Oppstart | Land | 047 |
05 | Oppstart | Slakteri | 101 |
06 | Oppstart | Dato for kontroll | ddmmyyyy |
07 | Oppstart | Hvor foregår kontrollen? | |
08 | Oppstart | Kontrolltype | |
09 | Oppstart | Antall tilgjengelige slakt | |
10 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | |
11 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | |
12 | Enkeltdyr | Avskjæring av hale | |
13 | Enkeltdyr | Kløyving | |
14 | Enkeltdyr | Ryggmarg | |
15 | Enkeltdyr | Uttak av kjønnsorganer | |
16 | Enkeltdyr | Fett i bekkenet | |
17 | Enkeltdyr | Uttak av ister | |
18 | Enkeltdyr | Kjertler ved indrefilet | |
19 | Enkeltdyr | Mellomgulv | |
20 | Enkeltdyr | Fett i brysthulen | |
21 | Enkeltdyr | Deling av brystbeinet | |
22 | Enkeltdyr | Kjertler i halsen | |
23 | Enkeltdyr | Stikksår i halsen | |
24 | Enkeltdyr | Blod/ blodig vev i halsen | |
25 | Enkeltdyr | Halsmuskler hele | |
26 | Enkeltdyr | Øvrige slakteskader | |
27 | Enkeltdyr | Hodeavtaking | |
28 | Enkeltdyr | Avskjæring av forlabber | |
29 | Enkeltdyr | Stempler og etiketter | |
30 | Enkeltdyr | Skålding av slaktet / forekomst av bust | |
31 | Enkeltdyr | Flåing av slaktet (dersom flåing) | |
32 | Enkeltdyr | Jurvev hos Purker | |
33 | Enkeltdyr | Kløyvspon | |
34 | Enkeltdyr | Klauver | |
35 | Enkeltdyr | Avblødning | |
36 | Enkeltdyr | Forurensninger på slaktet | |
37 | Enkeltdyr | Slaktets kjernetemperatur, temperatur lavere enn 7 oC | |
38 | Signatur | Signaturnavn | Initialer, hva som helst |
Feltene adskilles med semikolon.
3.8 Overføringsfile for pussing av reinsdyrslakt
Filenavn: pre_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er kontrollørnummer
Tabell 70: Overføringsfile for data til Kterm ved pussekontroll av reinsdyrslakt
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Oppstart | Type applikasjon | 01 |
02 | Oppstart | Dyreslag | 01 |
03 | Oppstart | Hvem har utført kontrollen | 01 |
04 | Oppstart | Land | 03 |
05 | Oppstart | Slakteri | 101 |
06 | Oppstart | Dato for kontroll | Ddmmyyyy |
07 | Oppstart | Hvor foregår kontrollen? | |
08 | Oppstart | Kontroll type | |
09 | Oppstart | Antall tilgjengelige slakt | |
10 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | |
11 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | |
12 | Enkeltdyr | Flåing, uskadet underhudsfett | |
13 | Enkeltdyr | Avskjæring av hale | |
14 | Enkeltdyr | Jurvev og testikkelfett | |
15 | Enkeltdyr | Kjønnsorgan | |
16 | Enkeltdyr | Fett i lyske | |
17 | Enkeltdyr | Bukside | |
18 | Enkeltdyr | Brystbeinets utside | |
19 | Enkeltdyr | Fett/blodåre langs rygg | |
20 | Enkeltdyr | Nyretalg | |
21 | Enkeltdyr | Mellomgulv | |
22 | Enkeltdyr | Fett i brysthulen | |
23 | Enkeltdyr | Blod og blodig vev i hals | |
24 | Enkeltdyr | Halsmuskler | |
25 | Enkeltdyr | Slakteskader | |
26 | Enkeltdyr | Deling av brystbein | |
27 | Enkeltdyr | Forurensning og hud | |
28 | Enkeltdyr | Avskjæring av hodet | |
29 | Enkeltdyr | Avkutting av føtter | |
30 | Enkeltdyr | Stempler og etiketter | |
31 | Signatur | Signaturnavn | Initialer, hva som helst |
Feltene adskilles med semikolon.
3.9 Overføringsfile for Kalibrering Storfe
Filenavn: kasf_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er deltagernummer
Tabell 71: Overføringsfile ved rutine «Kalibrering av Storfe»
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Før | Type applikasjon | 7 |
02 | Før | Dato for kontroll | Ddmmyyyy |
03 | Før | Hvem utfører kontrollen | |
04 | Før | Hvor foregår kontrollen? | |
05 | Før | Test nummer | |
06 | Enkeltdyr | Slaktnummer | |
07 | Enkeltdyr | Slaktkategori | |
08 | Enkeltdyr | Klasse | |
09 | Enkeltdyr | Fettgruppe | |
10 | Enkeltdyr | Klasse for BAKPART | |
11 | Enkeltdyr | Klasse for MIDTSTYKKE | |
12 | Enkeltdyr | Klasse for FRAMPART | |
13 | Enkeltdyr | Fettgruppe utside | |
14 | Enkeltdyr | Fettgruppe innside | |
15 | Enkeltdyr | Anmerkinger for slaktet |
3.10 Overføringsfile for Kalibrering Småfe
Filenavn: kasm_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er deltagernummer
Tabell 72: Overføringsfile ved rutine «Kalibrering av Småfe»
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Før | Type applikasjon | 8 |
02 | Før | Dato for kontroll | Ddmmyyyy |
03 | Før | Hvem utfører kontrollen | |
04 | Før | Hvor foregår kontrollen? | |
05 | Før | Test nummer | |
06 | Enkeltdyr | Slaktnummer | |
07 | Enkeltdyr | Slaktkategori | |
08 | Enkeltdyr | Klasse | |
09 | Enkeltdyr | Fettgruppe | |
10 | Enkeltdyr | Klasse for BAKPART | |
11 | Enkeltdyr | Klasse for MIDTSTYKKE | |
12 | Enkeltdyr | Klasse for FRAMPART | |
13 | Enkeltdyr | Fettgruppe utside | |
14 | Enkeltdyr | Fettgruppe innside | |
15 | Enkeltdyr | Anmerkinger for slaktet |
Håndterminal, versjon: 1.1.1 den 02.mai.2007:
* Sjekk på om slaktnummer er ok skjer nå etter skanning, tasting eller mistet fokus i tillegg til ved lagring på kalibrering.
* Viser nå verdien istedenfor kode i feltene klasse og fettgruppe på oversikt på kalibrering av storfe/småfe.
3.11 Overføringsfile for Kalibrering Gris
Filenavn: kagr_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er deltagernummer
Tabell 73: Overføringtsfile fra internkontrollrutine for gris, klassifisering
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Før | Type applikasjon | |
02 | Før | Dyreslag | 1 |
03 | Før | Hvem har utført kontrollen | 1 |
04 | Før | Land | 047 |
05 | Før | Slakteri, anlegg for slakting | 111 |
06 | Før | Kontrolldato | ddmmyyyy |
07 | Før | Hvor foregår kontrollen? | 111 |
08 | Før | Type kontroll | 3 |
09 | Før | Antall tilgjengelige slakt | 101 |
10 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | |
11 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | |
12 | Enkeltdyr | Strekkode 3 | |
13 | Enkeltdyr | Målt riktig halvdel | |
14 | Enkeltdyr | F1 riktig målepunkt | |
15 | Enkeltdyr | F1 avstand midtlinje | |
16 | Enkeltdyr | F1 vinkel | |
17 | Enkeltdyr | F2 målepunkt | |
18 | Enkeltdyr | F2 avstand midtlinje | |
19 | Enkeltdyr | F2 vinkel | |
20 | Enkeltdyr | Truffet bein | |
21 | Enkeltdyr | Anmerkinger | |
22 | Etter 1 | Hvem har klassifisert | |
23 | Etter 1 | Hvem har klassifisert 2 | |
24 | Etter 1 | Hvem er ansvarlig for klassifiseringen | |
25 | Etter 1 | Hvem er ansvarlig 2 | |
26 | Etter 1 | Kalde eller varme slakt | |
27 | Etter 1 | Instrumenttype | |
28 | Etter 1 | Instrument nummer | |
29 | Etter 1 | Dato for siste service | Ddmmyyyy |
30 | Etter 1 | Dato for neste service | Ddmmyyyy |
31 | Etter 1 | Ført loggbok | |
32 | Etter 1 | Måleteknikk GP | |
33 | Etter 1 | Hodekapping | |
34 | Etter 1 | Kapping av forlabber | |
35 | Etter 1 | Utført pussing | |
36 | Etter 1 | Utført merking | |
37 | Etter 1 | Slaktekvalitet | |
38 | Etter 1 | Arbeidssituasjon klassifisører | |
39 | Etter 1 | Status internkontroll | |
40 | Etter 2 | GP, kniver | |
41 | Etter 2 | GP, kontaktplate | |
42 | Etter 2 | GP, spiralkabel | |
43 | Etter 2 | GP, knivløsingsvertøy | |
44 | Etter 2 | GP, silikonolje |
3.12 Overføringsfile for pH registreringer
Filenavn: (pH_ddmmyyttmm.txt)
Tabell 74:
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Før | Type applikasjon | 10 |
02 | Enkeltdyr | Strekkode 1 | |
03 | Enkeltdyr | Strekkode 4 | |
04 | Enkeltdyr | pH 1 | 3 siffer |
05 | Enkeltdyr | pH 2 | 3 siffer |
Beskrivelse fra programmerer:
Når terminal har lastet ned og installert ny versjon, gå på kommunikasjon-hent data.
Da har man fått et nytt valg på kontroll, 10. registrering av pH. Siden man ikke skal angi kontrollør her, kan det oppstå at filnavnet ikke blir unikt. Men da skal de lage en ny registrering på akkurat samme tidspunkt!
Strekkode1: Må være en gyldig strekkoder nr. 1 på skrottlappen
Strekkode4: Må være en gyldig strekkoder nr. 4 på skrottlappen
PH-verdi: Må være 3 lang og et heltall.
For å lagre kan man enten trykke «enter» når markør står i "ph-verdi"-feltet eller trykke lagreknapp! En registrering kan slettes ved å markere en rad i lista og trykke bksp (/)knappen. Det samme kan man også gjøre på en fil.
Et skannefelt for begge strekkoder. Vil hoppe til phverdi-feltet når begge koder er funnet. Sjekk på om skannet fra før, lik som i kontrollene. Dvs at det er kun sjekk på strekkode1.
3.13 Overføringsfile for Kalibrering Reinsdyrslakt
Filenavn: kasm_ddmmyyttmmXX.txt =>XX er deltagernummer
Tabell 75: Overføringsfile ved rutine «Kalibrering av Reinsdyr»
Nr. | Registreres | Variabel | Format |
01 | Før | Type applikasjon | 8 |
02 | Før | Dato for kontroll | Ddmmyyyy |
03 | Før | Hvem utfører kontrollen | |
04 | Før | Hvor foregår kontrollen? | |
05 | Før | Test nummer | |
06 | Enkeltdyr | Slaktnummer | |
07 | Enkeltdyr | Slaktkategori | |
08 | Enkeltdyr | Klasse | |
09 | Enkeltdyr | Fettgruppe | |
10 | Enkeltdyr | Klasse for BAKPART | |
11 | Enkeltdyr | Klasse for MIDTSTYKKE | |
12 | Enkeltdyr | Klasse for FRAMPART | |
13 | Enkeltdyr | Fettgruppe utside | |
14 | Enkeltdyr | Fettgruppe innside | |
15 | Enkeltdyr | Anmerkinger for slaktet |
4. Oversettelses tabeller
Alle tabeller legges ut på vår Webside til bruk for Strekkodesystemer og vår Webløsning.
Tabell 76: Datatabeller som forefinnes i KTERM
Nr. | Tabell | Navn |
401 | Type applikasjon | 401Applikasjon.txt |
402 | Dyreslag | 402Dyreslag.txt |
403 | Inspektør | 403Inspektor.txt |
404 | Slakterier | 404Slakteri.txt |
405 | Kontrolltype | 405Kontrolltype.txt |
406 | Godkjente klassifisører | 406Klassifisor.txt |
407 | Strekkoder på skrottlappene | 407Strekkode.txt |
408 | Slaktkategorier | 408Kategori.txt |
409 | Slaktklasser | 409Klasser.txt |
410 | Fettgrupper | 410Fettgruppe.txt |
411 | Anmerkinger | 411Anmerkninger.txt |
412 | Målt riktig halvdel | 412halvdel.txt |
413 | Riktig målepunkt | 413punkt.txt |
414 | Avstand midtlinje | 414Avstand.txt |
415 | Vinkel | 415Vinkel.txt |
416 | Truffet bein | 416Bein.txt |
417 | Pussing | 417Pussing.txt |
418 | Måleinstrument | 418Instrument.txt |
419 | Temperatur | 419temperatur.txt |
420 | Kategori poeng | 420kategoripoeng.txt |
421 | GP instrumenter | 421GP_instrumenter.txt |
422 | GP reservedelslager | 422 GP_reservedelslager.txt |
423 | Systembrukere | 423 Systembrukere.txt |
424 | Land | 424 Land.txt |
425 | Konfigurasjoner | 425Konfigurasjoner.txt |