Aktuelt

24.03.2025

Munn- og klauvsjuke påvist i både Ungarn og Slovakia. Husk karenstid!

Munn- og klauvsjukevirus har blitt påvist i en ungarsk melkebesetning med 1400 dyr og tre storfebesetninger i Slovakia. Det er svært viktig at alle som er eller nylig har vært på reise i denne regionen ikke har kontakt med norske husdyrbesetninger.

27.02.2025

Stortinget må vektlegge kompetanse, helse og areal

20. desember 2024 la regjeringen fram Stortingsmelding om dyrevelferd. Animalia har sammen med Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund gitt innspill i flere runder. 4. februar deltok Animalia i en høring i næringskomiteen på Stortinget.

11.02.2025

Nytt forskningsprosjekt: Ny teknologi skal sikre høykvalitets svinekjøtt

En type kjøttkvalitetsfeil, særlig i skinke, har blitt rapportert i flere land, inkludert Norge. Disse kjøttkvalitetsfeilene fører til problemer med spekeskinkeprodukter og økonomisk tap. Dette er utgangspunktet for forskningsprosjektet Healthy Animals’ Meat, også kjent som HAM, et treårig prosjekt der Norsvin er prosjekteier.

04.02.2025

Nytt forskningsprosjekt: Effektiv Campylobacter-bekjempelse i fjørfenæringen

Kan kortere innfrysingstid eller tøffere kjøling erstatte 3 ukers innfrysing av smittede kyllinger? ​CampySafe er navnet på et nytt forskningsprosjekt som skal jobbe frem mer treffsikre tiltak for campylobakter bekjempelse for fjørfenæringen. Prosjektet skal gi kunnskap og utvikle verktøy som vil gi en mer bærekraftig kyllingkjøttproduksjon med mindre matsvinn, kassasjoner og kvalitetsforringelser av kyllingkjøttet.

03.02.2025

Nitrittreduksjon i norske kjøttprodukter

Hvordan påvirkes mattrygghet, helse og forbrukeraksept hvis vi reduserer nitrittinnholdet i norske kjøttprodukter? Det er dette som skal vurderes i det nye forskningsprosjektet NitRisk.