Rapporten presenterer tall fra hele verdikjeden — fra husdyrproduksjon og dyrevelferd, slakt, kjøtt og eggkvalitet, mattrygghet, forbruk, forbrukerholdninger, bærekraft, miljø og klima.
Se hele lanseringen nedenfor (trykk for å starte avspillingen)
Programmet for lanseringen var:
- Velkommen ved Edel-Anita Westhagen
- Datadeling for verdiskaping og bærekraft ved Marit Lystad
- Tall og trender – del 1 ved Tor Arne Ruud
- Resultater fra forskningsprosjektet Enduring Growth! – kvalitetsavvik i svinekjøtt ved Stefania Bjarnadottir
- Verdiskapning ved Animalias pilotanlegg for kjøttskjæring – Hvordan data kan bidra til å forbedre produksjonen av kjøtt og øke verdiskapningen i næringen ved Jørgen Kongsro
- Tall og trender – del 2 ved Tor Arne Ruud
- Utviklingslinjer som krysser – kjøttets plass i samfunnet de siste tiårene ved Ola Nafstad
- Gråvær og gleder i griseriet ved Marit Glærum, svinebonde og journalist Norsk landbruk
- Slutt