- VKM Report 2015: 30 The risk of development of antimicrobial resistance with the use of coccidiostats in poultry diets
Rapporten er utarbeidet av Vitenskapskomiteen for mattrygghet og konkluderer med at det er ekstremt lite sannsynlig at mennesker får i seg koksidiostatika (narasin) fra kyllingkjøtt. - VKM report 2015: 29 Assessment of antimicrobial resistance in the food chains in Norway
Rapporten er utarbeidet av Vitenskapskomiteen for matrrygghet og konkluderer med at norske husdyr og norskprodusert mat spiller generelt en ubetydelig rolle for spredning av antibiotikaresistente bakterier til befolkningen. Unntaket er fjørfekjøtt og levende gris og fjørfe. - Antibiotikaresistens, kunnskapshull, utfordringer og aktuelle tiltak
En ekspertgruppe i regi av Folkehelseinstituttet har levert en rapport som beskriver de mest sentrale utfordringer og foreslår aktuelle tiltak for å begrense en videre økning av antibiotikaresistente bakterier. I rapporten påpekes behovet for bedre oversikt over problemets reelle størrelse og at dette er en forutsetning for tiltak som kan begrense videre utvikling av resistens.