ID: 404S_ Kategoribeskrivelse
Versjon: 18
Utarbeidet av Animalia: Morten Røe
Godkjent av: Klassifiseringsutvalget
Gyldig fra: 1. juli 2024
1. Omfang: Gjelder kategoriene Lam og Dielam.
2. Beskrivelse:
Tabell 1: Beskrivelse av kategori Lam
Kategorinavn: Lam Kategori nr. 183 |
Brukes på unge slaktedyr av begge kjønn. Alder: Fra og med 15. april skal slakt med dokumentert alder under 12 måneder ha kategori Lam. Alder skal dokumenteres med data fra sauekontrollen eller attest fra veterinær. Veiledning: Fettfarge: Slakt med gul fettfarge anmerkes med GF på skrottlappen. Vekt: Ingen krav. Brunst skal ikke forekomme (jfr Vær). |
Tabell 2: Beskrivelse av kategori Dielam
Kategorinavn: Dielam Kategori nr. 182 |
Brukes på svært unge slaktedyr med lys kjøtt- og fettfarge. Preg: Lys fettfarge. Ingen avvik på smak, lukt og farge. Alder: Veiledende kjøttfylde og vekt: - Kjøttfylde: Klasse R og høyere. - Vekt: ca. 10 kg – ca. 17 kg. Dielam er intensivt fôra slaktedyr som hovedsakelig har hatt tilgang på melk og kraftfôr. |