Lær å skjære!

Fagområder:
Slakt-, kjøtt- og eggkvalitet
Skjæring og analyse

Animalia har i samarbeid med NHO Mat og Drikke produsert filmer om nedskjæring av storfe, svin, lam og kalkun. Filmene viser stykking og skjæring etter norsk skjæremønster av de fire dyreslagene.

Vi anbefaler å åpne filmene på YouTube. Der vil du få mulighet til å se filmene på full skjerm og tidskodene er klikkbare slik at det blir enklere å navigere i materialet.

 

Nedskjæring av lam

Filmen viser stykking og skjæring av et lammeslakt.

Rekkefølge Tidskode
Uttak av indrefilet 00:00
Pussing av indrefilet 01:14
Stykking av lam 02:50
Lam - sadel  03:47
Deling av lammet på langs (pinnesider) 04:45
Fårikålkjøtt av forpart 05:56
Lam - fenalårråstoff 08:30
Pinnekjøtt råstoff 09:41
Lam sadel - trimming  12:02
Lam - lårsteik med bein 13:05
Lam side med bein og slagside 14:05
Lam - lårsteik uten bein 14:46
Lammelår: Steik, flatbiff og lammeknoke 19:17
Lam - kotelettkam til ytrefilet 23:13
Lam - side og rygg til lam rulleskinn 26:49
Lam - rullesortering 30:05

 

 

Nedskjæring av svin

Filmen viser stykking og skjæring av et svineslakt.

Rekkefølge Tidskode
Uttak av indrefilet 00:00:00
Tredeling av gris  00:00:28
Pussing av lang skinke med mørbrad 00:02:10
Tilskjæring av skinke med knoke 00:03:43
Svinekam med 5 millimeter spekk 00:06:06
Sideflesk med bein 00:06:46
Svin nakke med 5 millimeter spekk 00:08:13
Svin bog med knoke 00:09:29
Oppskjæring av familieribbe med sirkelsag  00:10:42
Familieribbe  00:12:51
Familieribbe - deling 00:15:35
Tynnribbe fra side med bein 00:15:59
Oppskjæring av skinke med mørbrad til skinkesteik 00:18:05
Oppskjæring av skinke med mørbrad til kokeskinkeråstoff 00:26:28
Sideflesk uten bein 00:42:37
Svoring av side 00:46:00
Utbeining av kam 00:46:28
Hamburgerrygg 00:47:44
Tilskjæring av ytrefilet 00:49:27
Steik av bog 00:52:10
Utbeining av bog til picnicbog råstoff 00:57:17
Pullmanbog av picnicbog råstoff

01:02:33

 

Nedskjæring av storfe

Filmen viser stykking og skjæring av et storfeslakt.

Rekkefølge Tidskode
Stykking storfe - bakpart 00:00
Stykking av storfekam uten mørbrad 01:27
Pussing storfelår med mørbrad 02:41
Stykking storfe forpart bog og bryst/høyrygg skilles 03:15
Storfebog uten knoke og storfe forknoke 04:13
Storfebog uten knoke 05:05
Stykking storfe forpart 05:38
Stykningsdeler fra storfe forpart 07:33
Hengende skjæring storfe bakpart 16:57
Storfe ytrefilet 33:41
Storfe flatbiff 41:09
Storfe flatbiff uten aduktor og storfe aduktor 47:16
Storfe indrefilet 48:05
Storfe bankekjøtt 51:36
Storfe mørbrad 56:11
Storfe rundsteik og rundbiffer 01:01:39
Storfe slagside 01:06:33
Storfe rulleskinn 01:11:10
Storfe - knoke 01:12:52
Hengende skjæring storfe forpart 01:14:28
Utbeining storfenakke 01:27:15
Storfe - entrecotekam og høyryggsteik fra rygg/forpart 01:34:59
Storfe rygg - entrecotekam og sortering 01:40:10
Storfebog flatironsteik, bogsteik og sortering 01:45:12
Storfe - kjøtt fra innside bogblad (flatironfilet og bogbiff) 01:51:36
Storfe - flatironfilet fra flatironsteik 01:55:33
Storfe - bogplomme 01:59:24
Storfe - bryst sortering 02:00:55
Storfe - stor brystmuskel 02:05:55
Storfe - kjøtt fra forpart 02:08:37
Storfe - høyryggfilet 02:10:26

 

Nedskjæring av kalkun

Filmen viser stykking og skjæring av et kalkunslakt.

Rekkefølge Tidskode
Tilskjæring av kalkun 00:00
Utbeining av lår 03:09
Renskjæring av skrotten 04:36

Publisert: 26.09.2014