Pussing av griseslakt

Fagområder:
Slakt-, kjøtt- og eggkvalitet
Klassifisering

Her finner du en fullstendig gjennomgang av regelverket for pussing av svineslakt. Hvert enkelt kontrollpunkt er dokumentert med 4 kvalitetsgrader, fra perfekt til kritisk avvikende fra gjeldende norm. Alle bilder er tatt og behandlet av fotograf Arnold Molden fra Steinkjer. Alle bilder er tatt hos Nortura Steinkjer. Faglig ansvarlig for prosjektet har vært Solbritt Rosø og Jan Ivan Sjømæling. Vi har følgende kontrollpunkter:

  1. Avskjæring av hale
  2. Kløyving
  3. Ryggmarg og hjerne
  4. Uttak av kjønnsorgan
  5. Fett i bekken
  6. Uttak av ister
  7. Kjertler ved indrefilet
  8. Uttak av mellomgulv
  9. Fett på brystbeinets innside
  10. Deling av brystbeinet
  11. Kjertler i halsen
  12. Stikksår i halsen
  13. Blod og blodig vev i halsen
  14. Hele halsmuskler
  15. Øvrige slakteskader
  16. Hodeavtaking
  17. Forlabber, avskjæring

Publisert: 01.12.2014