Hvor mye egg spiser vi?

Fagområder:
Kjøtt og egg i kostholdet
Egg
Kosthold
Forbruk

Kostholdsundersøkelsen Norkost 3 viser at menn og kvinner i 2010/11 i gjennomsnittspiste 28 og 23 gram egg om dagen. Det tilsvarer i underkant av et halvt egg hver dag.

For folk flest utgjør egg kun en liten del av kostholdet, og Norkost 3 viste at egg bidro i snitt med kun 2 prosent av det totale energiinntaket. Likevel var egg en kilde til en rekke vitaminer og mineraler, se figur til høyre.

Egg bidrar med 30 prosent av kolesterolinntaket gjennom kosten. Debatten om hvordan kolesterolet i maten påvirker kolesterolet i blodet er pågående, men den rådende holdning er at kolesterolet i blodet påvirkes mer av fettinnholdet enn av kolesterolinnholdet i matvarer.

 

Kilde: Kostholdsundersøkelsen Norkost 3, Helsedirektoratet


Publisert: 11.11.2012