Håseth, Torunn Thauland

Assisterende fagdirektør kvalitet og foredling

Tlf: 909 58 390
torunn.haseth@animalia.no

Torunn T. Håseth er leder av fagområdet Prosess og produkt i Animalia. Seksjonen jobber med oppdrag og forskningsprosjekter innen spekemat, egg og kjøttvitenskap i tett samarbeid med industri og andre forskningsmiljø.

Torunn er spekematentusiast, og har lang erfaring innen produkt- og prosessforbedring for spekemat. Hun er utdannet næringsmiddelkandidat, og har en doktorgrad innen matvitenskap fra Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås.

Skrevet av Håseth, Torunn Thauland

Spekemat

I over tusen år har spekemat vært en del av norsk matkultur. Det hele begynte med at det var små muligheter for å oppbevare ferskt kjøtt og etter slakting ble kjøttet saltet eller røkt og deretter ...
Les mer

Kjøttkvalitet

Hva er kjøttkvalitet? Generelt refererer kjøttkvalitet til smaksopplevelsen og den kjemiske sammensetningen av kjøtt. Parameterne som vurderes i bedømmelsen av kjøttkvalitet er utseende, smak, ...
Les mer

Egg

I Norge har vi en god helsetilstand på verpehøner og en unik kvalitet på egg. Egg er ferdig emballert fra naturens side, men denne emballasjen kan skades. For å håndtere egget på best mulig måte er ...
Les mer

Enzymgris II

Enzymgris II (revidert) har som mål å kartlegge effekten av råstoff (alder og rase) og produksjonsprosess på proteolytiske og lipolytiske endringer ved produksjon av langtidsmodnet spekeskinke.
Les mer

FenaFunn

Som en direkte følge av at bransjen opprettet en sammenslutning som arbeider for å oppnå geografisk beskyttelse av fenalåret, ”Fenalår fra Norge”, ble prosjektet FenaFunn søkt og innvilget 2009. ...
Les mer